podum-aleksic
online-vinoteka-610x90
Menu
AWC medalje za vina, ženskih ruku delo

AWC medalje za vina, ženskih…

Paralelno sa Svetskim p...

Premium vina Zvonko Bogdan u Riznici

Premium vina Zvonko Bogdan u…

Subota 20. septembar u ...

Iniestina vina u Srbiji

Iniestina vina u Srbiji

Barselonina zvezda Andr...

Pudarski dani

Pudarski dani

U Irigu se 19. i 20. se...

Karlovačka berba grožđa

Karlovačka berba grožđa

Tradicionalna manifes...

Grožđebal do neba

Grožđebal do neba

Totalna zabava u Vršc...

Rogan: svetski uspeh vinarije u nastajanju!

Rogan: svetski uspeh vinarije u…

Ima li kraja srpskim ...

Organska maraština, pošip, muškat žuti

Organska maraština, pošip, muškat žuti

Pod nazivom Dalmatinski...

Elektronska vinska budućnost

Elektronska vinska budućnost

Svet ljubitelja vina i ...

Igor Radovanović: Novi hrvatski vinski talas

Igor Radovanović: Novi hrvatski vinski…

Ako ste rođeni na Korču...

Sto ljudi, sto vinskih čudi

Sto ljudi, sto vinskih čudi

Dzu ju spik englis?  P...

Prvi šardone za Zvonka Bogdana

Prvi šardone za Zvonka Bogdana

Vinarija Zvonko Bogdan ...

Interetno festival

Interetno festival

Interetno festival se p...

Tvrdoš: Manastirska tajna

Tvrdoš: Manastirska tajna

Iako su se monasi kroz ...

Vino za prvi put

Vino za prvi put

Imam drugaricu koja me,...

Pampur ubica

Pampur ubica

Verovali ili ne, zabele...

Trijumf Gold 2012 - svetski šampion

Trijumf Gold 2012 - svetski…

Na 56. po redu internac...

Prev Next

Bela

vrste-vina-beloIAKO im boja kožurice diktira ne-crvenu budućnost, ova vina su VINA parekselans. Nijednog ljubitelja belih vina nikada nećete naterati da pije crveno bez preke potrebe. Bela vina nisu slabija niti manje interesantna od crvenih. Kolorit, nijanse, punoća tela, mogućnost razvodnjavanja bez štetnih posledica, sve su to parametri o kojima možete ozbiljno porazmisliti pre nego što usnama i dotaknete čašu belog. Uostalom, šta mislite, zašto se ono pije iz ČAŠE NA VISOKOJ NOZI?

 

Viognier

Čar behara

AKO ga pijete zatvorenih očiju lako ćete ga pomešati sa najboljim Pinot Grisom. Iako ga ima dosta u Australiji nipošto ne pomišljajte da je u pitanju neki proizvod Novog sveta. Naprotiv, Viognier datira iz slavnih dana Rima. Punog tela, sa ukusom koji traje, nije podložan dugom odležavanju. Čest je sastojak čuvenih crvenih ronskih vina, a dodaju ga i Shirazu u cilju oplemenjavanja jer dodaje svetlost, tananost i nezaboravne parfeme.

Opširnije...

Semillon

Dragulj u kruni

SMATRA se da je ovo vino glavni sastojak jednog od najskupljih i najcenjenijih vina na svetu - Château d'Yquem, drugih 20% je naravno Sauvignon Blanc. Zanimljivo da se Semillon u Australiji pije od tridesetih godina XIX veka, a danas je najpoznatiji onaj iz  Hunter Valley regiona. Za razliku od francuskih botritičnih vina, australijska imaju više cvetnih i voćnih aroma, sa nižim stepenom šećera ali više voćnih kiselina pa povlače na ukus tosta sa medom predivne zlatne boje.

Opširnije...

Sauvignon Blanc

Za prave fanove

OVO je karakterno vino koje zbog visoke kisleosti i jakih biljnih aroma može biti enigma za svakoga ali i ničija draga. Može se reći da ga vole fanovi dok se masa kupa u šardoneu. Vina iz Bordoa nose naziv Bordeaux Blanc, dok su ona iz doline Loare - Sancerre ili Pouilly-Fume, a kad se Sauvignon Blanc pomeša sa Semillonom po sistemu pola-pola, dobijaju se neka od najboljih belih vina na svetu. Pa ko bi onda želeo da se zove Chardonnay, pogotovo ukoliko imate priliku da isprobate neke novozelandske varijante koje podsećaju na svašta, počevši od mladog i konzervisanog graška, špargli, pa sve do vrha egzotike - grejpa, guave, mangoa i passion fruita.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed

Kupovina na vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Izbor iz prodavnice

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate „Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

O nama