Žurka vinskih mehurića

Žurka vinskih mehurića

Tranzit bar u Beogradu bio je domaćin penušave vinske fešte Bubble Jam, gde su se među dvadesetak različitih inostranih etiketa našli i domaći penušavci vinarija Kovačević, Aleksandrović i Galot.

1 bubble jam

Bilo je to još jedno uspelo veče u okviru sve popularnijih Wine Jam happeninga po Beogradu, ispunjeno pre svega dobrom atmosferom. Pomenuta domaća vinska trojka, koja je tek od nedavno počela da trasira put u proizvodnji penušavih vina kod nas, otišla je na kraju zadovoljna prijemom njihovih vina kod publike. Pogotovo što su se našli u društvu onih inostranih proizvođača koji imaju i više tradicije i obilatiju marketinšku podlogu za svoje penušavce.

2 bubble jam

U tom smislu, Penušavo vino Kovačević, napravljeno klasičnom šampanjskom metodom, plenilo je naglašenim voćnim aromama i svežim finišom. Uostalom, to vino je u svojoj kategoriji pobedilo na Velikom testu Vino.rs 2013, a i naš Vinski sudija je imao pregršt pohvala za ovaj fruškogorski brut.

3 LaFuita

Aleksandrović je predstavio oba svoja penušava favorita okićena s nekoliko međunarodnih priznanja, Trijumf Chardonnay i Trijumf Noir, baš kao i mlada vinarija Galot, iz Banatskih Karlovaca, koja je goste nudila vinima dobijenim charmat metodom – Galosec White i Galosec Red.

4 bubble jam

5 bubble jamPosebnu pažnju privukla su vina dve vinarije sa severa Italije, Vigna Angeli i La Fuita, obe prvi put u Srbiji i o čijim će se vinima ovde tek pričati. Iz tog dela Italije dolazi i nama dobro poznati proseccoBorgoluce, čije je prisustvo na Buble jamu takođe ostalo zapaženo.

Konačno, uz čuveni Piper Heidsieck, koji je obožavala i Merilin Monro, najviše gužve izazvalo je kratko pojavljivanje Sovetskoye Shampanskoye, poluslatkog vina iz Rusije, čiju je licencu za zaštićenu metodu proizvodnje penušavog vina otkupio još 1975. godine čuveni Moet & Chandon.

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama