Proslava za hedoniste

Proslava za hedoniste

Fantastičan uspeh na BIWC 2018 (Balkans International Wine Competition) u Sofiji, gde je u svom prvom nastupu pred ocenjivačima uopšte mladi vinar Đorđe Bikicki osvojio zlatni trofej i titulu za najbolje oranž vino, te još dve zlatne medalje i srebro pride, proslavio je u krugu rodbine, supruge Makane, prijatelja i vinskih novinara u izuzetno prijatnom ambinetu bašte beogradske škole kuvanja Il Primo.

bikicki nagrade 

Uspeh je još značajniji kad se zna da vinarija Prirodna vina Bikicki zapravo još nema ni svoj objekat, kao i to da vina rade na način blizak organskoj proizvodnji. I dok sirovina stiže iz sopstvenih vinograda kod Banoštora na Fruškoj gori, prerada se obavlja kod čuvenog vinara Oskara Maurera čije iskustvo u proizvodnji vina sa minimumom tehnoloških sredstava Bikicki inkorporira u svoje proizvode, koje rado i prezentuje još u fazi pripreme. Vina često nefiltrirana, nebistrena, ali svakako – jedinstvena.

BIKICKI 24

Naravno da su ove trijumfalne večeri u Il Primo bašti uz najčudnovatije gastronomske kombinacije osnivača škole Slobodana Radete, zvezde večeri bila vina Cu Orange 2016, pino griđo koji je osvojio duplo zlato u Bugarskoj, kao i vina Makana Traminac Late Harvest 2013 i Crna Tamjanika2015, koja su se takođe okitila zlatnim medaljama. Ali, uz punjene hlepčiče s raznim namazima, a potom i pravi vatromet najrazličitijeg mesa sa roštilja, izuzetno je prijao prvo Rose Nadia, a zatim i srebrni sa BIWC Traminac 2016, kao i čitav „voz“ ostalih Bikicki etiketa koje su pratile posluženu hranu.

BIKICKI 18

Lepo veče, intimna svetla, sveće i gosti željni da čestitaju uspeh uživali su nekoliko sati u čarobnim mirisima originalnih vina i kuhinje. Na kraju, svi prisutni su se po pitanju specijaliteta, bilo vinskih, bilo gastronomskih, usaglasili da je čitavo veče bili – preterano dobro! Vinarija Prirodna vina Bikciki već sada je jedna od onih od kojih se u Srbiji u ovom trenutku najviše očekuje. Tako su nas, evo, navikli od starta, pa sada nema nazad!

TRIJUMF
PRIRODNIH VINA BIKICKI
!

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama