Uvertira u veliko Grand Tasting finale

Uvertira u veliko Grand Tasting finale

Beogradski restoran Homa na Dorćolu bio je tokom dve večeri u ponedeljak i sredu mesto ekskluzivne pretpremijere Grand Tastinga, manifestacije koja će 23. marta u hotelu Metropol Palace u Beogradu okupite 30 najboljih vinarija iz regiona.

Bila je to jedinstvena prilika da se na jednom mestu proba čak 13 vina iz isto toliko vinarija, poslužena ovom prilikom uz jela specijalno kreirana u ovom poznatom fine dining restoranu.

Grand Tasting Homa 27

Prve večeri, u ponedeljak 18. marta poslužena su vina Kadarka Brut Tonković, Greda 2015 Brkić, Pošip 2017 Volarević, Ergo Blush 2016 Temet, Vranac Rezerva 2012 Vukoje i Carsus 2015 Škegro. Nemoguće je bilo izdvojiti šta je od jela u kombinaciji s nekim od ovih vina izazvalo najviše oduševljenja...

Grand Tasting Homa 1

Druge večeri, u sredu 20. marta, večeru su otvorila dva srpska penušava vina, Trijumf Noir penušavi 2010 Aleksandrović i Brut 2010 Kovačević, a usledila su zatim i mirna vina Malvazija 2017 Plantaže, Prokupac boje Lila 2011 Budimir, Babić 2016 Bibić, Veritas vranac 2013 Stobi i Kameničanka 2013 Jelić.

Grand Tasting Homa 12

Što se sledova hrane tiče, bili su dostojan pratilac ovih izuzetnih vina: maskarpone s plemenitim plavim plesnima, Caprese salata, tuniški specijalitet Tažin-Haris, grilovani brancin, rolovano pečeno pile s pet vrsta pečuraka, biftek u sosu od zelenog bibera, tartar biftek sa dimljenom koštanom srži, svinjski obraz, sladoledni crni tartuf, čuveni Homin desert Saksija...

Grand Tasting Homa 14

Za sva ova fantastična jela je, obe večeri, bio zadužen chef Home Filip Ćirić.

Sve u svemu dostojna uvertira velikog Grand Tastinga u subotu 23. marta.

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh