Ekskluzivna promocija Vista Hill u Beogradu

Ekskluzivna promocija Vista Hill u Beogradu

Rezidencija kanadske ambasade u Beogradu bila je mesto predstavljanja nove srpske vinarije Vista Hill, nastale iz nekadašnje vinarije Molovin kod Šida.

U opuštenoj atmosferi, na osunčanom travnjaku ispred kanadske rezidencije, ugledne zvanice imale su priliku da probaju pet vrhunskih vina ove moderne i ambiciozne vinarije iza koje stoje proslavljeni teniser Slobodan Boba Živojinović i svojevremeno osnivač Molovina Aleksandar Saša Vinčić.

Ono što je odmah uočljivo jeste da je Vista Hill već na startu pokazala aspiracije ka najvišem segmentu tržišta. Uostalom, njihova vina Red Reserve 2010 Vista Hill, White Reserve 2012 Vista Hill, Red Selection 2017 Vista Hill, White Selection 2017 Vista Hill i Rose Premium 2018 Vista Hill, sva predstavljena i ovom prilikom, već su našla put do ekskluzivnih restorana u regionu i pre nego što su pošteno zakoračila na tržište Srbije.

Vista Hill 17
Tandem iza vinarije Vista Hill, Slobodan Boba Živojinović i Aleksandar Saša Vinčić

Goste je prvo pozdravila amabasadorka Kanade Keti Čaba (Kati Csaba), naglasivši kako je Fruška gora jedan od najlepših delova Srbije, da bi zatim Slobodan Živojinović gostima predočio kako je u posao s vinima ušao iz zadovoljstva i želje da to zadovoljstvo podeli s drugima. A zadovoljstvo je bilo obostrano. Posebno interesovanje vladalo je za Rose Premium, britko osvežavajuće vino boje lososa od selekcionisanog roda pino noara, harmonično u svakom segmentu, sa zavodljivim kiselinama i svežim voćnim aromama jagode, maline i višnje, vino koje vas prosto mami da natočite još jednu čašu.

Vista Hill 8

Podjednako zavodljivo, ali i kompleksnije vino predstavlja kupaža graševine, traminca i rajnskog rizlinga White Selection 2017 Vista Hill, koju je znalački oblikovala Tanja Grubišić kao glavni enolog vinarije, dok je izuzetno aromatična i ekstraktna graševina pod etiketom White Reserve 2012 Vista Hill već ocenjena u stručnim krugovima kao jedno od najuspešnijih srpskih vina od ove popularne sorte.

Vista Hill 19

Što se crvenih vina tiče, još veoma mlada kupaža kabernea i merloa Red Selection 2017 Vista Hill nosi sve odlike naglašeno voćnih crvenih vina Fruške gore, ovde s nešto pojačanim alkoholima (14 %), ali neprimetno utopljenih u puno telo i jaku strukturu prepunu senzacija. Ovo je svakako vino na koje valja obratiti pažnju u narednim godinama.

Vista Hill 2

Konačno, Red Reserve 2010 Vista Hill od istih sorti, posle tri godine odležavanja u bariku i šest meseci u velikoj bačvi radi harmonizacije, izraslo je u nesvakidašnje veliko vino duge završnice i punog ukusa s mnoštvom tercijalnih aroma koje se provlače ispod crvenog bobičastog voća kao suptilna nota duvana i kože. Ogledni primer kako vinogradi s Fruške gore mogu da daju vrhunsko crveno vino!

Vista Hill 5

Recimo još i to da su među uglednim gostima bili i Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom, pijanista i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, kao i pevačica Lepa Brena, supruga Slobodana Živojinovića, koja sve češće prati muža na početku njegove nove vinske karijere.

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi