Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Chef’s Night u Kotoru

U sklopu serijala Chef’s Night u hotelu Cattaro u Kotoru 4. februara u 20 časova predstaviće se kuvar Džefri Vela (Jeffrey Vella) čija će jela biti upraivana s vinima istarske vinarije Coronica i maslinovim uljaima Chiavalon.

Vuk u Parizu, a gde su ostali?

Na predstojećem svetskom šampionatu somelijera koji se od 7. do 12. februara održava u Parizu, Srbiju će predstavljati Vuk Vuletić, donedavno najbolji somelijer Balkana. Za odlazak su se borila samo dva kandidata, a da pođe na osvajanje svetskog trona prilika mu se ukazala u krajnje neobičnom Internet dvoboju sa kolegom Dragišom Damljanovićem udaljenom hiljadama kilometara.

Pinot Noir za prave zaljubljenike

Gostovanje Matjaža Lemuta vlasnika vinarije Tilia Estate iz Vipavske doline u Sloveniji i degustacija njegovih vina od sorte pino noar bila je svojevrsni masterklas duhovitog vinara, zaljubljenika u ovu sortu.

Chateau Lafite u Beogradu

Sredinom januara se ekskluzivno po prvi put u Beogradu predstavila jedna od najčuvenijih svetskih vinarija Chateau Lafite-Rothschild. Nije to bio samo susret sa legendarnom bordoškom vinarijom čuvene istorije već i njenim pogledom u sadašnjost i budućnost.

Obrenovac otvara sezonu

Sezonu vinskih manifestacija u Srbiji otvara 4. februara Vino Obrenovac koji će se održati u Sokolskom domu od 14-21 časova.

Osmi WineOs za rekord

Prva vinska manifestacija u novoj godini, osmi međunarodni sajam vina, delikatesa i ugodnog življenja WineOS privukao je veliki broj izlagača i posetilaca u osiječku dvoranu Gradski vrt 13. i 14. januara. Vrhunske vinske radionice otpočele su još dan ranije i donele velika uzbuđenja.

Pretplatite se na RSS feed