Nenad Basarić

Nenad Basarić

Džervin, više od vina

Povratak na vinsku scenu vinarije Džervin iz Knjaževca donekle je iznenadio 2017. godine ovdašnju vinsku javnost. Ne samo da su vina litarske linije iz osnovne kategorije cenom konkurentna najvećim vinarijama regiona, već je i buteljirani segment u vrhu odnosa kvaliteta i cene.

Vinogradari, ljudi iz srca vinograda

Vinari i tehnolozi vole za svoja vina da kažu kako se zapravo prave u vinogradu. A tu ključnu ulogu imaju - vinogradari. Oni su odgovorni čak i kad priroda pokaže svoje najgore lice, jer vinar još i može da se još jednom pozajmi, podigne kredit kad nema berbe, ali vinogradarove muke i osećaj odgovornosti traju čitave godine, a želudac mesecima igra od nervoze pogleda uprtog u nebo, meteorološke izveštaje ili list i koren loze po svakom vremenu.

Vinarija Jović: Uživanje sa geo poreklom

Sorta grožđa vranac se kao armatura utkala u noviju vinsku istoriju, ne samo vinarije Jović i sela Potrkanje u kome se vinarija nalazi, već i u kompletnu ličnu kartu srpskog vinarstva posebnim karakteristikama kojima se potrkanjski vranac ovog teroara drastično razlikuje od svih iz regiona.

Popodne jednog kabernea

Nakon mnogo godina provedenih u službi njenog veličanstva tokom kojih je englesku kraljevsku porodicu direktno čuvao, Škot Don Makalok se sljubio sa jednom Sremicom i jednom Fruškom gorom donoseći vinske emocije i znanje iz dalekih, svežih i zelenih vinogorja Novog Zelanda i ugrađujući ga u biodinamički vinograd u Erdeviku.

Amarone sa čarobnog vinskog brega

Duh sunčane Italije kao da se nošen aromama izvio iz boce noviteta, kabernea Akcent i time dodatno pojačao onaj utisak koji se stiče kad dođete pred Atelje vina Šapat, da vas očekuje doživljaj vrhunskog hedonizma.

Gradimir Vukašinović: Stigao je cunami jeftinog vina

Prvi put je puna godišnja kvota za uvoz vina iz Evropske Unije u Srbiju ispunjena do polovine tekuće godine. Od ovog trenutka, svako vino uvezeno do kraja godine iz EU biće skuplje barem za 30 procenata koliko iznose predviđene dažbine kada se kvota pređe.

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama