Nenad Basarić

Nenad Basarić

Kineskinja u fruškogorskoj zemlji Tri sunca

Vrednoća je vrednost koja ne poznaje granice, to je siže novosti iz vinarije Fruškogorski vinogradi čiji je tim u svoje redove uključio pojačanje u liku (i delu) simpatične Kineskinje Vang Li kao glavnog tehnologa. Očekivanja su velika a nama se čini da na Alma Mons padinama u Banoštoru već kreće da stasava i realizuje se neka nova vinska filozofija.

Mladen Dragojlović: Najbolja vina iz Šapata tek dolaze

Vinarija Atelje vina Šapat sve je poznatija po gastronomskoj usluzi koju pruža i vinima koja tamo nastaju poslednjih godina. Da bi poznavaoci vinske scene Šapat uopšte prepoznavali kao eminentnu vinariju direktno je zaslužan Mladen Dragojlović, enolog sa verovatno najviše vrednih svetskih priznanja za vina u Srbiji.

Natalija Rnjak: Etikete ne govore samo o vinu

Potpuno nove etikete vinarije Rnjak iz Gudurice konačno privlače zasluženu pažnju na odlična vina. A ko je Crveni puž, šta su vesele bubice na novom rozeu i sovinjon blanu, te kog pustinja iščekuje i šta ona znači autorki etiketa Nataliji Rnjak, pokušali smo da odgonetnemo.

Srpski vinski poker

Srpska vinska scena vrije kao pčele u košnici ili grožđani sok u fermentatoru. Pitanje je, međutim, koliko tu ima reda i strategije. Koliko je to još jedna ovdašnja o-ruk priča po principu: „Idemo pa šta bude!“ Da li će ta narastajuća vinska bujica odneti male, autentične vinare koji u suštini čine identitet svake vinske regije?

Pretplatite se na RSS feed