Viktor Čikeš

Viktor Čikeš

Miha Istenič: Na penušavom tronu Slovenije

Ovo je ljubavna priča o porodičnoj strasti“, kaže na početku razgovora Miha Istenič koga smo posetili u vinariji Istenič u Bizeljskom, u slovenačkoj Posavini, ne tako daleko od mesta gde je rođena nekadašnja Prva dama SAD Melanija Tramp!

Tajna kvarnerske trpeze

Strelovit uspon gastronomske scene Kvarnera poslednjih desetak godina stavio je ovu regiju na severu Jadrana u fokus mnogih prestižnih turističkih vodiča u svetu gde se velika pažnja posvećuje restoranima i vinima.

Bojan Baša: Sve nijanse vinskog ćilibara

Verovatno jedno od najvećih iznenađenja na srpskoj vinskoj sceni poslednjih godina bila je pojava maceriranih belih vina pod etiketom Baša, prvi put zvanično puštenih na ovdašnje tržiše prošle godine. Iza nesvakidašnje vinske priče stoji Bojan Baša (51), ekonomista po struci kome je vinarstvo još uvek sporedna delatnost budući da već preko 20 godina radi u Beogradu na visokim pozicijama u korporativnom bankarstvu.

WineRi: Radost vinske avanture

Manifestacija koja ubrzano dobija regionalni značaj, šesto izdanje Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi u Rijeci donelo je kao nikada do sada kvalitetan i uzbudljiv vinski vikend u „gradu koji teče“.

Fransoa Alan: Francuska vina za srpsku publiku

Fransoa Alan (Francois Allain) vlasnik je čak tri Delice vinoteke u Beogradu. Rođen u Bretanji, postojbini Asteriksa i Obeliksa, Fransoa se preselio u Srbiju 2010. godine gde je prvu vinoteku u Beogradu otvorio na Vračaru 2015. godine, 2019. godine zaživeo je Delice na Dorćolu, a od 2021. radi i Delice na Dedinju.

Pretplatite se na RSS feed