Ivana Doclea Boljević

Ivana Doclea Boljević

Monte Vino 2017: U znaku vinarije Vučinić

Podgorički salon Monte Vino 2017 ostaće upamćen kao prekretnica u razvoju vinskih manifestacija u Crnoj Gori.
Jezikom brojki: na oko 400 kvadrata „Kristalne dvorane“ hotela Hilton predstavilo se 114 vinarija i 30 destilerija, posetioci su mogli da degustiraju gotovo 550 različitih vina i oko 40 etiketa drugih alkoholnih pića i prodato je svih 2.650 štampanih karata. Jezikom somelijera: izabrana su najbolja crnogorska vina. A italijanskim jezikom, pričalo se na čak 15 štandova sa vinima koja su prvi put predstavljena crnogorskom tržištu.

Podgorički salon vina u znaku novina

Internacionalni vinski salon Monte Vino 2017 održaće se 17. i 18. marta u Kristalnoj dvorani hotela Hilton u Podgorici.

Sudeći prema tome da je prijavljeno više od 100 vinarija iz dvadesetak država, već sada se može govoriti da je ova manifestacija značajno pomerila očekivanja kada su vinski događaji u Crnoj Gori u pitanju.

Kurs za profesionalne somelijere u Podgorici

Sedmodnevni kurs za profesionalne somelijere, u oraganizaciji Kluba somelijera Crne Gore, počeo je u nedelju (22. januara) u podgoričkom hotelu „Verde“. Polaznike, njih 25, kroz bogat teorijski i praktični deo obuke vode renomirani domaći i predavači iz svetski najpriznatije somelijerske organizacije Association de la Sommelerie Internationale.

Priča somelijera s kruzera

Put od konobara do cenjenog i dobro plaćenog somelijera nije bio lak za podgoričanina Igora Pejovića, koji je tokom sedmogodišnjeg staža na kruzerima doživeo i ružna, ali i nemerljivo lepa iskustva. Suprotno raskoši kojom plene, spolja i iznutra, život zaposlenih na ovim džinovskim brodovima koji krstare svetskim morima daleko je od osećaja glamura koji putnici na njima dožive. Ipak, od svih uslužnih zanimanja na brodu, najlepše, najzanimljivije, ali i najisplativije je biti – somelijer!

Crna Gora dobila Vinsku akademiju

Ljubitelji vina i svi oni koji se profesionalno bave vinom u Crnoj Gori od sada će moći  da uče i unapređuju svoja znanja na Vinskoj akademiji koja je sa radom počela ovog decembra.

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama