Za dame u plavom

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

grad sevnicaVeoma zanimljiva jednodnevna vinska manifestacija pod nazivom 3rd Blue Franconian Festival i sa logom „Pij modro!”, odigraće se 7. septembra u lokalnom srednjevekovnom zamku u mestu Sevnica, u Sloveniji, a na sceni će biti isključivo dame i modra, ili plava frankinja tj. frankovka.

Pre ovog festivala održaće se ocenjivanje vina 29. avgusta, a organizator zanimljivog međunarodnog susreta tvrdi da samo dame mogu zaista oceniti kvalitet i aromu ovog vina, pa će sastav žirija biti upravo takav - damski. S obzirom da se u Srbiji proizvodi nekoliko veoma dobrih etiketa frankovke, ovo je ujedno poziv domaćim proizvođačima da uzorke svojih vina pošalju u Sevnice, još nije kasno!

Ukoliko želite da učestvujete, svaka etiketa se plaća po 10 evra, a moguće je poslati najviše tri etikete. Plaća se i dodatnih 80 evra za izlagački prostor na festivalu, ulazak u katalog, ali ukoliko vaše vino bude u Top 5, predstavljanje vina je besplatno. Idealno za one koji veruju u sopstveni kvalitet!

Krajnji rok za slanje uzoraka je 23. avgust, a više detalja kao i pristupne formulare možete naći na adresi HYPERLINK "C:\\Users\\rpetancic\\AppData\\Roaming\\Microsoft\\Word\\www.modra-frankinja.com"www.modra-frankinja.com

nazad na vrh