Elektronska vinska viagra

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share

WINE WIZARDNajnoviji gedžet Wine Wizard će prema tvrdnjama izumitelja za svega 30 dolara od lokalnog portugizera stvoriti vremešni bordoški Chateau... Ili tako nekako.

Zaista, mogu li savremena nauka i tehnika da nas u samo jednom momentu vrate desetinu godina unazad i nanovo opredele vinare da umesto ulaganja u što bolji kvalitet vina, još jednom krenu u povećanje proizvodnje? Sudeći prema poslednjim najavama, mogu!

Spravica po imenu Wine Wizard, koja dejstvuje na bazi elektro-magnetnih i akustičnih talasa, poboljšava pH vina, te smanjuje kiseline i sulfite u procesu koji prema potrebi doziranja traje od 15 minuta do jednog časa. Dužina procesa zavisi od toga koliko želite da „ostarite" (maturirate) vince u flaši! Konačni rezultat je elegantnije i veoma pitko vino. Pa čemu onda borba za kvalitet u flaši?

Vlasnik ovog čudovišnog patenta Ferrisa Holdinga je firma CleanPath Resources Corp, a s te strane stižu potvrde da gedžet bukvalno čini čuda, pa je i postupak „poboljšavanja" dobio zvanično ime: ETM, ili Electromagnetic Treatment Matrix.

bev-wizard-instant-wine-aeratorU brojkama, to izgleda ovako: tokom 150 blind testova, 97% ispitanika (ljubitelja vina, amatera) primetilo je i potvrdilo poboljšanje ukusa kod crvenih vina, a 90% se složilo da su arome drastično poboljšane. U kategoriji belih vina, procenat je 5% manji, a ispitivanja su vršena na vinima u cenovnoj kategoriji od 6-12 $.

Wine Wizard (čarobnjak) će se u prodaji pojaviti do kraja godine, a pored vina, u stanju je da popravlja i žestoka alkoholna pića. Uostalom, popravljanje vode propuštanjem kroz polje magnetnih sila odavno je poznato i primenjuje se svude u svetu, i čini se da je Wine Wizard samo gedžet u domenu dosetke. Zar ne? I to ne previše originalan pošto se Bev Wizard Instant Wine Aerator, po ceni od 25$ već neko vreme nalazi na tržištu. Ova spravica pored aeriranja takođe koristi i magnetne sile i „garantovano" čini vino elegantnijim.

Inače, Patrick Farell, čovek koji je Bev Wizarda izmislio, tvrdi da, uprkos neverici stručnjaka iz vinske industrije, ovaj uređaj podjednako dobro radi, kako na australijskom shirazu, tako i na vinu iz Medoca čineći ih mekšim i voćkastijim. Ali dodaje:
- Ne očekujte čuda! Ova sprava možda može od vina koje košta dva dolara, da napravi vino od šest, ali nipošto ono od dvanaest dolara. Takođe, sprava je namenjena jednostavnijim i jeftinijim vinima. Ona skupa, njima popravak ne treba, a i delovanje Wizarda se neće ni primetiti.

nazad na vrh