Poziv vinogradarima

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vinogradarSrpskim vinogradarima će ubuduće biti daleko lakše da se upišu u Vinogradarski registar. U cilju pomoći proizvođačima grožđa, koji po osnovu Zakona o vinu moraju da se upišu u Vinogradarski registar i prijave podatke o svojim vinogradima, nadženo ministarstvo je pokrenulo izmene Pravilnika o Vinogradarskom registru koji počinje sa primenom 7. febrauara, 2014. godine.

Proizvođači grožđa više neće morati da podnose dokumentaciju o katastarskim podacima (izvod iz lista nepokretnosti i kopije planova parcela), kao i izvod iz Agencije za privredne registre (za privredne subjekete), već će Ministarstvo, odnosno Centar za vinogradarstvo i vinarstvo preko svojih šest kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Negotinu, Aleksandrovcu i Nišu neophodne podatke pribavljati iz raspoloživih baza Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za privredne registre.

To će biti od velikog značaja za proizvođače koji neće imati nikakve troškove za upis u Vinogradarski registar, već će podnošenjem popunjenog zahteva (VV1 obrasca) veoma lako moći da započnu proceduru upisa i ostvare ovu obavezu, koja je istovetna u svim zemljama Evropske unije. Zainteresovani se, ukoliko imaju nedoumica, za pomoć mogu obratiti direktno Darku Jakšiću, rukovodiocu Grupe za vinogradarstvo i vinarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u ulici Nemanjinoj 22-26, ili na Tel/Fax +381 11 3616977

nazad na vrh

Srodni tekstovi