Drugi Pink Day

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share

wow-glavnaPosle uspeha vinske manifestacije Pink Day, koju je u Zagrebu prošle godine organizovalo udruženje WOW/ Women on Wine, novi susret u ružičastom zakazan je ove godine za 8. mart, tradicionalno i simbolično, na međunarodni Dan žena.

Mesto dešavanja 2. Pink Day-a biće muzej Mimara, a najavljeno je učešće najboljih proizvođače rosé vina i penušavaca iz Hrvatske i još wow-pink-daynekoliko država. Ono što ovaj „Dan ružičastih vina“ čini posebnim, osim što je posvećen samo jednoj boji vina, jesu besplatne radionice, edukativna predavanja te raznovrsni okrugli stolovi koji će atraktivnim eno-gastro temama otvoriti i brojna pitanja.

Planirane radionice su:
1. Pink side of Austria - Stefanie Lobner & VIVAT FINA VINA
2. Kolačić i pjenušac - Petra Jelenić & Martina Tomac
3. Hrvatska maslinova ulja - degustacija maslinovog ulja s Judy Ridgway

Treba primetiti da Women on Wine, za svega nekoliko godina postojanja, već uveliko postavlja nove standarde u promociji vina i vinske kulture u Hrvatskoj, te da je to verovatno jedno od najbrže rastućih vinskih udruženja u regionu. Članice WOW posebno ističu humanitarni karakter njihovih manifestacija. Tako je Pink Daya prošle godine sakupljao sredstva za Autonomnu žensku kuću Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su pridodali najmanje 100 kuna dobili su na poklon dizajnerski privezak Karima Rashida. Ove godine sakupljaće se donacije za KBC Sestre Milosrdnice, za odeljenje pedijatrijske gastroenterologije, gde se leče mlade djevojke obolele od anoreksije i bulimije.

wow--02

Nema šta, Dan žena u Zagrebu, zahvaljujući agilnim članicama WOW, dobio je sadržaj koji mu daje poseban šarm. 

Živeo Pink Day žena!

nazad na vrh