Dani malbeka u Beogradu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Malbec-04Svetski dan Malbeka po prvi put obeležen je i u Beogradu. Povodom ovog događaja, koji veliča malbek kao najveću argentinsku sortu vina, održana je prezentacija i degustacija pod nazivom „Malbek pravi buku“, u organizaciji Ambasade Republike Argentine. 

Goste su na ulazu dočekali amabasdor Argentine, Njegova ekselencija Rikardo F. Fernandez, te sekretar za ekonomiju Huan B. Skartasini del Rio.

Malbec-02

Kao najstarija vinarija u provinciji San Juan u Argentini, druga najstarija vinarija Argentine i prva vinarija u Argentini koja je počela da se bavi prodajom brendiranog vina, vinarija Graffigna predstavila je posetiocima svoj višestruko nagrađivani Centenario Malbec, a somelijer Bojan Petrović, ispred kompanije Pernod Ricard Srbija, upoznao je goste sa osobinama agentinskog vinogorja i jednog od najviše nagrađivanih argentinskih vina – Graffigna Centenario Malbec.

Uz zvuke tanga i plesni par u holu, predstavljeno je još nekoliko malbeka prisutnih na srpskom tržištu, među kojima i dva dobro znana ovdašnjim ljubiteljima vina – iz vinarija Norton i Terrazas. 

Foto: Darko Milosavljević

nazad na vrh