ŽIVELI za Ginisa!

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

makarskaU petak 2. maja, od 16 časova, na glavnom gradskom trgu u Makarskoj, veliki broj ljudi pokušaće da postavi novi svetski rekord nazdravljanjem u nizu pred komisijom Ginisove knjige rekorda. Ukoliko postignu uspeh, pobediće nedavne rekordere iz USA, Kine i Japana, ali će to ujedno biti i veliko finale četvrte po redu Dalmacija Wine Expo manifestacije koja se ove godine protegla na više od nedelju dana.

Naime, prvi deo vinskog i gastro sajma započeo je u Splitu 24. i 25. aprila u hotelu Radisson Blu sa ciljem da se što bolje istakne poslovni segment. Uz prisustvo oko stotinak najboljih vinara iz Dalmacije i ostatka Hrvatske, mogla su da se probaju vrhunska vina iz Francuske, Makedonije, Slovenije i BiH, ali i najbolji tokajci.

wine-expo-14

Drugi deo festivala održava se u Makarskoj prvih dana maja meseca pod nazivom Wine & Fun days, a posetioce očekuju probrani vinari i zabavni sadržaj, od čega posebnu pažnju izaziva nastup Nene Belana & Fiumensa. Za one gladne znanja, pripremljen je bogat program stručnih predavanja i radionica. Od one o mogućnostima i poteškoćama izvoza Hrvatskih vina, do izlaganja predstavnika kompanije Blue Danube Wine, vodećeg uvoznika hrvatskih vina u SAD koji će otkriti potencijale američkog tržišta, navike tipičnog vinskog konzumenta, ali i tipove vina s najvećom šansom za uspeh.

Mr-Mike-GrgichGospodin Majk Miljenko Grgić

Provera potencijala najboljih plavaca iz berbe 2011, te belih dalmatinskih vina odvijaće se u zanimljivim radionicama pod vođstvom Saše Špiraneca, predsednika komisije DWE koja je u Splitu dodelila nagradu za vinsku osobu godine legendarnom kalifornijsko-hrvatskom vinaru Majku Miljenku Grgiću, zasigurno najbitnijem čoveku za oblikovanje vinske scene u Dalmaciji.

nazad na vrh

Srodni tekstovi