Beli sovnjon briše državne granice

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

sauvignon-blanc-2Kako je jedan od vodećih hrvatskih vinskih stručnjaka Saša Špiranec nedavno najavio tokom konferencije Wine Identity u Beogradu, 3. jula će se u Zagrebu održati Internacionalna Sauvignon blanc conference.

Ova konferencija u hotelu Antunović zamišljena je da postavi i odbrani tezu da su tri vinske regije, Südsteiermark iz Austrije, Štajerska iz Slovenije i Bregovita Hrvatska, zapravo jedna regija koja se proteže kroz tri države, pošto stilom i kvalitetom daju prilično ujednačena vina.

Kroz niz od pet radionica i sauvignon blanc wine party nakon konferencije, prisutni će se upoznati sa potencijalom ove „nove” regije i uporediti je sa drugim po sauvignonu značajnim svetskih celinama. Za sve koji nisu došli do svog mesta na konferenciji, kao uteha, tu su još i štandovi prestižnih vinarija nevedene regije na kojima se mogu probati vina sa radionica ali i neka druga vina iz slične ponude. Konferencija započinje u 10 časova ujutro i traje do 18 popodne, besplatna je, ali je neophodna prethodna akreditacija na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Elvira Belović facebook profilu.

sauvignon-blanVinari koji sa vinima učestvuju na konferenciji su, iz Austrije: Sattlerhof, Sabathi, Gross, Tement. Iz Slovenije dolaze: P&F Jeruzalem, Verus, Ptujska klet - Pullus, Dveri – Pax, a iz Hrvatske: Belović, Bolfan Vinski vrh, Prigora, Puhelek – Purek, Mladina, Korak, Vuglec Breg. Od trgovaca vinom biće prisutni: Miva, Dobra vina i Vivatfinavina - Vivat fina vina.

Organizatorima predlažemo da ovore poseban profil o temi ove konferencije na nekoj od vodećih društvenih mreža gde bi se putem predloga i dijaloga, makar bez degustacije, konferenciji pridružili i oni koji ovog puta ne budu u mogućnosti da direktno učestvuju.

nazad na vrh

Srodni tekstovi