Tikveš na najvišem nivou

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Tikveš na najvišem nivou

U čast svečanog lansiranja nove premium vinarije Domaine Lepovo, na najvišem spratu zgrade VIG Plaza održan je svečani koktel. Domaine Lepovo, vinarija koja bi na neki način trebalo da bude boutique ogranak vinarije Tikveš, da nije reč o kapacitetu od nekoliko stotina hiljada litara, novo je veliko iščekivanje vinskog lidera (prema ocenama vina) u regionu i najavljuje se kao „ultra ekskluzivni makedonski vajn brend”.

Na zadovoljstvo prisutnih gostiju iz sveta vina, medija, ali i diplomatije, degustiran je Chardonnay Domaine Lepovo, ali čini se da onaj glavni događaj ovog popodneva nije bio dostupan širem krugu ljubitelja vina.

domaine-lepovo

Naime, jedan od najboljih svetskih enologa Filip Kambi (intervju možete pročitati ovde), čovek koji potpisuje vrhunska Tikveš vina, ona koja Robert Parker ocenjuje sa preko 92 pa sve do 95 poena (tekst o najbolje ocenjenom vinu balkana), održao je tokom više od dva sata radionicu na kojoj je bilo moguće degustirati odabrana vrhunska vina sa 95-100 poena i uz to saznati najnovije trendove u svetu vinarstva. Pomenuta vina vinarije Tikveš, ali i druga koja je Kambi lično kreirao, jednoglasno su oduševila sve prisutne.

filip-kambie
nazad na vrh

Srodni tekstovi