Rekord za Vina Laguna

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vina-lagunaOsvojenih pet zlatnih medalja i nagrada Consumer Choice  za vrhunska crvena Vina Laguna Festigia na nedavno završenom Emozioni dal Mondo ocenjivanju u Italiji ujedno je i rekord jedne vinarije s prostora exYU na ovom uglednom takmičenju.

Ovaj uspeh Vina Laguna usledio je ubrzo nakon sjajnih rezultata postignutih na International Wine Challenge (AWC Vienna) u Austriji, što ovu vinariju iz koncerna Agrolaguna svrstava u red najnagrađivanijih u regionu.

Inače, na ovogodišnjem Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocenjivanju crvenih, bilo je prijavljeno čak 207 vina iz 21 države. Zlatne medalje za Vina Laguna ponela su vina Festigia Castello 2012, Festigia Merlot 2010, Festigia Cabernet sauvignon 2011, Festigia Merlot 2012 i Festigia Cabernet sauvignon 2010, dok je Festigia Castello 2011 osvojilo prestižnu nagradu Consumer choice. 

Festigia Cabernet Sauvignon vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora.

Festigia Castello je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha s najboljih položaja iz vinograda na istarskoj crvenici.

Festigia Merlot nastaje iz kamenitih vinograda Devići, posebno osunčanim tokom dana ali i sa stalnim strujanjem svežeg vazduha s viših položaja.

Da podsetimo da su ove godine na Emozioni dal Mondo veliki uspeh postigle i četiri srpske vinarije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi