Blago Župe u Riznici vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vino-budimir-promocija-riznica-vina-27112014Riznica vina, četvrtak, 27. novembar u 20h / cena:500 rsd
info i rezervacije na tel. 011/308-92-66

Vinarija Budimir predstavlja vina izvrsno ocenjena od strane Roberta Parkera ali i nešto potpuno novo. Autentični ukusi Župe, vina koja dolaze iz starih ali probranih vinograda, predstavljaju u najkraćem dosadašnje pravce razvoja ove prestižne vinarije ali i daleki pogled u budućnost kroz potpuno novu etiketu  pod neobičnim nazivom Projekat X. 

Vina na degustaciji:

1. Tamjanika Budimir – potpuno nesvakidašnje vino. Suvo, sa jasnim i precizno izraženim aromama. Citrusno, laka gorčina pobuđuje čula da osete sve te tropske arome ugrađene u besprekornu strukturu. Nešto breskve u završnici samo je ukras na torti.

2. Triada Rose – Boje lososa, na nosu je sveže, puno jagodičastog voća, ali ne napadnog. Raziganih kiselina sa voćnom završnicom u kojoj se naslućuje grejp.

3. Triada Crveno – Zrelo ali još veoma živo vino. Ozbiljni tanini sa naznakom kože i drveta. Prokupac koji će svakoga oduševiti a pogotovo one koji traže odnos cena – kvalitet!

4. Projekat X - Izuzetno pitko, manje suvo, lako prepoznatljivo i onima koji nisu vinski eksperti. Divni meki tanini, puno kupine na nosu, i neko tropsko voće, možda dinja (!?) na nepcu, putem aroma snažno naglašavaju svaki gutljaj kako to radi alkohol i kiseline u drugim Budimir vinima.

nazad na vrh

Srodni tekstovi