Srpska vina na dlanu

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
„Etikete vina Srbije”, autora Radomira Vlastelica je korisno štivo za orjentaciju u vinotekama i prodavnicama „Etikete vina Srbije”, autora Radomira Vlastelica je korisno štivo za orjentaciju u vinotekama i prodavnicama

Novinar i publicista Radomir Vlastelica, odlučio je da najširu vinsku scenu Srbije približi što širem krugu poznavalaca, ali i ljubitelja vina. Autor sedam publikacija „Putevi vina Srbije”, knjige „Proizvođači vina i rakije u Srbiji”, kao i „Rakije Srbije” (2012), prikupio je i objavio krajem 2014. godina skup od 581 etikete iz 123 vinarije svih vinskih regiona naše zemlje pod zajedničkim nazivom „Etikete vina Srbije”.

autorTime je dobijeno veoma zanimljivo i korisno štivo za orjentaciju u vinotekama i prodavnicama, ali i korisna pomoć vinskim novinarima, pa i turističkim poslenicima. Uz osnovne podatke o svakom vinu i vinariji, knjiga je dodatno oplemenjena osnovnim tekstovima  o vinu i kako ga pazariti. Istorijat etiketa, zanimljive etikete, neobične, retke, kako ih čitati, ali i šetnja kroz etikete svih kontinenata, sve je to spakovano u lepo dizajniranom omotu gotovo A4 formata, sa kvalitetnom kolornom štampom na 155 strana.

Koja vinarija je pomirila Dražu i druga Starog?

Vinska kuća Minića je pre deceniju ipo ukrasila bocu etiketom sa likom druga Tita. Nešto kasnije, pojavila se i vinska posveta „Čiči”, ali i etiketa sa likom Danila Bate Stojkovića.

Etikete vina srbijeU situaciji kada se u Srbiji naglo povećava broj vinarija i etiketa u paleti svakog proizvođača, i dok mnogi još usklađuju nazive vina i izgled etiketa sa zahtevima i regulativama resornog Ministarstva, pitanje je da li je ovo jedinstveni pokušaj koji će ostati usamljen ili će se knjiga neprestano „apdejtovati”?

Autor je ubeđen da će se zaustaviti na ovom prvom izdanju kad se uzme u obzir koliko je napora i sredstava bilo potrebno uložiti kako bi se sve relevantne vinarije našle na jednom mestu. 

Cena ove knjige je 1.800,00 rsd, a može se poručiti i preko Vino.rs online prodavnice.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama