Salon vina Kragujevac 2015

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

wine tastingVinski viteški red Šumadije organizuje 04. aprila vinsku manifestaciju „Salon vina Kragujevac 2015“ u hotelu „Kragujevac“ u Kragujevcu. Do sad je učešće potvrdio veliki broj najznačajnijih srpskih vinarija: Kovačević, Aleksandrović, Radovanović, Temet, Mačkov podrum, Vila Vina, Braća Rajković, Jeremić, Despotika, Budimir, Jović, Miletić, Stevanović, Zvonko Bogdan, Janko, Arsenijević, Art Vajn, Kovačević Prokuplje, SS_MAR, ali i one iz regiona poput 13. jul Plantaže, Podrum manastira Tvrdoš, te Chateau Kamnik.

kragujevac logoKako je najavljeno, svaki posetilac će dobiti katalog ovog vinskog sajma u kome će biti kompletan spisak učesnika sa svim njihovim izloženim vinima. Edukativni deo priredbe čine predavanja i radionice poput: „Nova zakonska regulativa za vina u Srbiji i mere pomoći Ministarstva poljoprivrede za 2015. godinu” koje će održati gospodin Darko Jakšić, rukovodilac odseka za vinogradarstvo i vinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Potom sledi radionica sa degustacijom: „Trijumf – ishodišni srpski brend” koju će voditi renomirani enolog Vlada Nikolić, a sve će začiniti jedna od prvih panel diskusija na temu vinskog blogerstva u Srbiji pod nazivom  e-nofilij@ koju će voditi Perica Radović, vinski bloger, predstavnik nove, mlade, internet generacije a uz učešće vinskih novinara i blogera iz regiona. 

Uz izlaganje vina, ova će manifestacija biti odlična prilika za poslovne susrete vinara i distributera vinske opreme, ali i prenošenje iskustava sa renomiranih proizvođača na one koji tek stupaju na veliku srpsku vinsku scenu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi