Košer vina premijerno u Srbiji

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share

vino kosher 1Ljubiteljima vina u Srbiji od nedavno su dostupna izraelska košer vina Mount Hermon Red i Mount Hermon White, proizvedena u čuvenoj Golan Heights Winery, proglašenoj pre nekoliko godina za najbolju vinariju Novog sveta!

Reč je o veoma cenjenim vinima, oba nagrađivana zlatnim medaljama na Mundus Vini i drugim svetskim takmičenjima, a kuriozitet je da su u pitanju košer vina, proizvedena u skladu sa strogim propisom da ni jedan sastojak koji se dodaje vinu ne sme da sadrži Mount hermon Whitesupstance životinjskog porekla, te da ceo proces od presovanja do flaširanja mora da bude urađen rukom – Jevreja!

Oba vina dolaze iz vinograda u Galileji, inače najcenjenijih u Izraelu, i zasada na Golanskoj visoravni.

Mount Hermon Red je klasična Bordo kupaža sorti kaberne sovinjon, merlo, kabrene fran, pti verdo i malbek, dok se u Mount Hermon White nalaze šardone, semilon, sovinjon blan i viognier.

Vina su, kako smo saznali u objektima IDEA i Roda, već privukla pažnju kupaca, pred kojima je raznovrsna ponuda kvalitetnih vina iz najpoznatijih vinskih regija, ali i svih renomiranih domaćih vinarija, od Kovačevića, Aleksandrovića i Radovanovića, pa do vranjanske vinarije Aleksić, Janka iz Smedereva, paličke Zvonko Bogdan i sasvim mlade Toplički vinogradi, čiji zasadi vinove loze dolaze sa podnožja Kopaonika.

idea katalog

- U našim objektima, vinima posvećujemo posebnu pažnju. O tome svedoči i naš najnoviji Prolećni katalog vina, svojevrsni šoping vodič koji je na usluzi kupcima. U našoj poslovnoj politici želimo da spojima kvalitet i pristupačne cene, te na taj način doprinesemo porastu interesovanja za vinom i generalno rastu vinske scene Srbije – kaže Maja Veselinović, trejder za vina u kompaniji Mercator-S.

idea katalog 3

U tom smislu, IDEA i Roda su u susret uskršnjim praznicima krenuli sa sloganom: U slavu vina i proleća!

Neka tako i bude...

nazad na vrh