Dani Istre i Vina Laguna u Beogradu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Dani Istre i Vina Laguna u Beogradu

Porečka vinarija Vina Laguna, zvanično najbolja vinarija Hrvatske u 2014. godini prema proceni International Wine Challenge u Beču, priredila je u restoranu Kluba književnika specijalno veče u okviru manifestacije Dani Istre u Beogradu.

vina laguna 01

Tom prilikom predstavljena su i neka od Laguninih vina nedavno nagrađena čak sa pet zlatnih medalja na Mundus Vini Malvazija Vižinada 2011, Malvazija Akacija 2012, Malvazija Vižinada 2013, te Festigia Merlot 2012.  Uspeh je utoliko impresivniji ako se zna da je od ukupno šest odličja za Hrvatsku na tom značajnom ocenjivanju, Vino Laguna osvojila čak pet – i to sve zlatna! (Srpska vina su ove godine ostala bez medalja).

Milan Budinski vina lagunaIstarska lakoća postojanja pretočena u vino: Milan Budinski, enolog Vina Laguna

Iza tog uspeha, ali i mnogih drugih priznanja koja su u proteklih nekoliko godina stigli u ovu modernu vinariju, stoji predana ekipa stručnjaka, na čelu s mladim enologom Milanom Budinskim. Patres familias te uspešne „vinske družbe”, predsednik Upravnog odbora Agrolaguna Goran Kramarić, pozdravivši pedesetak prisutnih gostiju, ponosno je predstavio sve prisutne članove istarske gastro/enološke ekspedicije u Beogradu, koju je u kuhinji predvodio chef Robert Golić, naglasivši da najveću vrednost Vina Laguna danas predstavlja upravo taj mladi i stručni tim.

vina laguna 02

Uz savršeno izbalansirana, pitka, aromatična i osvežavajuća vina od malvazije i terana, dve lokalne sorte na kojima je izgrađen istarski vinski brend svetskih razmera, te provoklasni kaberne s kojim je završeno veče, ponudu za trpezom obogatila su i vrhunska maslinova ulja Ol Istria iz Agrolagune, te specijalni sirevi koji se takođe proizvode u pogonima ovog istarskog agro-giganta.

vina laguna 03

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi