Od Oplenca do Tokija

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

japanski ambasador nove etikete

Dvostruko slavlje u vinariji Aleksandrović. Pored potpisivanja ugovora za izvoz premijum vina vinarije Aleksandrović na japansko tržište sa firmom Makoto Investments, uz prisustvo njegove ekselencije Masafumi Kurokija, ambasadora Japana u Srbiji, ozvaničeni su i dobitnici nagrada foto konkursa Moj veliki Trijumf.

Kad je reč o izvozu vina u Japan, postignut je sporazum o izgradnji brenda vinarije Aleksandrović sa specijalno dizajniranim etiketama premijum vina za njihovo tržište, koje su i predstavljene, kao i predviđeno povećanje izvoza iz godine u godinu.

Boza i ambasador Japana otvaranje

- Izvoz vina Aleksandrović za Japan je kruna naših višegodišnjih napora da promovišemo premijum vina i srpske proizvode širom sveta – izjavio je Božidar Aleksandrović, dok je ambasador Japana napomenuo da izvoz vina Aleksandrović predstavlja sjajan primer koji će motivisati druge kompanije da razmišljaju o izvozu na japansko tržište.

pobednicka fotka Jelena Petrovic- Iz Japana u Srbiju u proseku se godišnje izveze proizvoda u vrednosti od 30 miliona dolara, dok Japan uveze 40 miliona dolara vrednosti proizvoda iz Srbije. Ipak, Srbija još nije dovoljno poznata u Japanu kao ekonomski partner, tako da treba raditi na promociji srpske privrede. Želeo bih da se uvozi više, pre svega prehrambenih proizvoda iz Srbije, za koje sam se uverio da imaju visok kvalitet. Ulazak na japansko tržište nije mit kako se čini, što dokazuje ugovor Vinarije Aleksandrović sa japanskom kompanijom Makoto Investments – rekao je Kurokija.

Trijumf & Pobednik za prvu nagradu

Ovom prilikom proglašeni su i pobednici takmičenja Moj veliki Trijumf, fotografskog konkursa kojeg je organizovala vinarija Aleksandrović za najkreativniji pristup vezi izmedju brenda vina Trijumf i ličnih trijumfa. Prvu nagradu osvojila je student ekonomije Jelena Petrović iz Beograda, koja se slikala s flašom vina Trijumf ispod spomenika pobedniku na Kalemegdanu, drugi je ugostitelj Zoran Bojović iz Novog Sada, dok je treća nagrada pripala ekipi Vino.rs, fotografkinji Ivana Čutura (čije su ruke na slici) i urednik Nenadu Basariću, koji za ovu priliku izjavio: „Više volim Trijumf u ruci nego bilo koji Chateau na grani!”

Nenad BasaricVinski bog Šiva: ekipa Vino.rs u potrazi za nirvanom

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama