Šumadijska vina na Drini

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Emir KusturicaŠumadijski vinski karavan zamirisaće aromama vina i okititi umetničkim delima Andrićgrad u Republici Srpskoj. U četvrtak, 30. jula, u Andrićevom institutu, sa početkom od 20 časova, otpočeće još jedna šumadijska priča. 

U sklopu drugog po redu Festivala šumadijskih vina, regionalno Udruženje vinara je sredinom juna organizovalo jednu od trenutno najboljih likovnih izložbi u zemlji, a sad ovaj festival vina i umetnosti ima i svoj nastavak izvan granica Srbije. Svečanom otvaranju izložbe prisustvovaće gradski zvaničnici, a otvoriće je autor postavke, vajar Nebojša Savović Nes sa rediteljem Emirom Kusturicom.

Na platou ispred Andrićevog instituta sledi celovečernji program u organizaciji Udruženja: nastup Kulturno-umetničkog društva „Oplenac” iz Topole sa spletom igara iz Šumadije i potom Festival šumadijskih vina, a brojni turisti ali i domaćini imaće priliku da probaju sve bolja srpska vina koja će predstaviti: Kraljevska vinarija, vinarije Aleksandrović, Despotika, Arsenijević, Art Wine, Lipovac, Rogan, Tarpoš, SS-Mar, kao i podrumi Radovanović, Madžić i stari Hrast

Planirano je da festival traje do ponoći.

nazad na vrh

Srodni tekstovi