Smederevska jesen 2015

  • Objavljeno u Vesti

smederevska jesen 01

Smederevo će ove godine po 128. put dočekati jesen uz raskošnu manifestaciju koja slavi vino i vinsku berbu. 
Fešta će zvanično biti otvorena u petak, 4. septembra u 19 časova na Gradskom trgu. Tog dana, i pre defilea učesnika, otvara se i vinski grad kojeg čine vinske kućice u obliku bačvi, gde će biti prezentovana brojna vina iz smederevskog kraja. 

Za vinare i vinoljupce biće još značajniji Sajam privrede i vina koji rad započinje dan ranije, 3. septembra u Centru za kulturu, gde će se pored pet značajnih smederevskih vinarija naći i njihove kolege iz Rumunije, Bugarske, ali i Čortanovaca, Aleksandrovca, sa Rajca… 

smederevska jesen press

Vino i voće biće tokom čitavog meseca zaštitni znak drevne srpske prestonice i kao izložbeni i prodajni eksponat nudiće se po sniženim cenama u centru grada. Gradski trg, ulice,  Mali i Vinski grad i brojna druga mesta gotovo će non-stop predstavljati raznorazne aktivnosti, od poljoprivredne izložbe, dečjih, zabavnih i kulturnih svečanosti, preko povratka u prošlost kroz nastup vitezova Svibora, te nadmetanja u raznim sportovima i plesu, uz gostovanja trupa iz Pakistana i Indije.

smederevska jesen 03

Folklor, zlatovez, koncerti ozbiljne i rock muzike, ali i nekoliko estradnih zvezda, od Miroslava Ilića, čiji je koncert na Gradskom trgu zakazan za 4. septembar, pa do Zdravka Čolića koji će zatvoriti manifestaciju u nedelju 6. septembra, sve to nalazi se u ovogodišnjoj ponudi Smederevske jeseni.

nazad na vrh