Depardje prodaje Château de Tigné

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Depardje prodaje Château de Tigné

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice i verovatno najbolji vinar među VIP osobama, Žerar Depardje, odlučio je da preseče još jednu pupčanu vrpcu koja ga je spajala s Francuskom i da stavi na prodaju svoje velelepno imanje, dvorac i vinariju Château de Tigné u dolini Loare. 

depardje 02

Za one koji ne znaju, Depardje je napustio domovinu 2012. godine, kada je predsednik Olan uveo namet na bogataški vilajet, porez u iznosu od 75% za najimućnije Francuze. Bežeći od toga ili iz principa, kako sam kaže, glumac je (poresko) utočište našao u ruskoj republici Mordoviji, gde je porez svega 6%, I usputz uzeo rusko državljanstvo.

la tigneUz Château de Tigné, Depardje je najavio i mogućnost prodaje još nekih nekretnina u kojima ima udeo, poput vinograda u Langedoku ili vinarije La Croix de Peyrolie u St. Emilionu, te nekoliko restorane širom Francuske, pa i u Parizu. 

Po njegovim rečima, razlog za prodaju je nezadovoljstvo kako se novac od poreza troši širom Evrope i zbog toga, iako i dalje voli Francusku, ne želi ništa da poseduje već eventualno da – rentira!

nazad na vrh

Srodni tekstovi