Zvonko Bogdan: Život teče

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Zvonko Bogdan: Život teče

Poštovaoci, prijatelji, javne i VIP osobe, vinari, političari, ljubitelji vina, tamburice i pesme. Prostrana rooftop sala na vrhu novog i modernog hotela „88 rooms” u Beogradu bila je mala da primi sve zainteresovane koji su došli na promociju knjige „Život teče”, gde je život legendarnog kralja panonske pesme Zvonka Bogdana stao na gotovo četiri stotine strana izuzetno opremljene romansirane biografije.

ministar Tasovac

I još mnogo više od toga. U knjizi, uz sve njegove strasti i interesovanja, otkrićete čudesni svet panonske ravnice kroz zanimljive i originalne fotografije, ali i notne zapise brojnih kompozicija koje je Zvonko Bogdan stvorio i utkao u nacionalno kulturno i umetničko biće Srbije.

konobar i boce

Kako i dolikuje, domaćin nije trošio reči na govoranciju. Uzeo je mikrofon u ruke, nasmejao se primašu, mahnuo rukom nekud ka nebesima i pesma je potekla praćena nazdravljanjem i kucanjem čaša, ovaj put sa samo jednom crvenom etiketom vina – Život teče i belom 8 tamburaša vinarije Zvonko Bogdan, koja ju je pratila baš kao i tamburaši čuvenog pevača. 

Dragana Janjic

- Knjigu je napisao Aco Dogandžić i prati sve događaje u životu Zvonka Bogdana, od samih početaka – objašnjava nam prvi čovek marketinga vinarije Zlatko Živanić. – Prvi deo je uglavnom o porodici i govori o tome kako se nekad živelo, i na salašu i u gradu kao što je Sombor. Potom se prati karijera pevača, ulaz u glumačke vode, hotel Union kao nezaobilazna stanica u njegovom životu, pa život u Subotici, deca, odrastanje... Paralelno uz pevačku, idu i karijera u konjarskom sportu i golubarstvu. Zvonkov sin danas živi u Južnoj, ćerka u Severnoj Americi, ne bave se muzikom, ali podjednako uživaju u muzici kao i Zvonko.

Bane Garavi sokak

Knjiga „Život teče”, baš kao i istoimeno vino, čije su se poslednje količine berbe iz 2011. godine upravo ovde popile, sastavni su deo iste priče o vinariji koja je ponela pevačevo ime i u svega nekoliko godina izrasla u jedan od najozbiljnijih srpskih brendova.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama