Srpski vinski samit

  • Objavljeno u Vesti
Srpski vinski samit

Vinarija Budimir, u želji da kolegama iz drugih srpskih vinarija predstavi svoje najnovije vino Prokupac boje lila organizovala je večeru u restoranu Steak & Wine Bar u Beogradu.

MilicaMilica Smoljanić iz vinarije Budimir imala je ulogu domaćina ovog vinarskog druženja

Bilo je ovo po mnogo čemu posebno veče, događaj koji je okupio impozantan broj uglednih srpskih vinara koji su „na marginama” druženja razmatrali i ideje kako od prokupca napraviti pravi srpski brend i učiniti da srpsko vino postane prepoznatljivije u svetu. Jedan od načina je svakako i zajednički nastup ovdašnjih vinarija na inostranim sajmovima pod jedinstvenim brendom – Vina Srbije!

imperator pusula cilicNenad Vučjak (Imperator), Dijana Milić (Pusula) i Miša Cilić

U odličnoj atmosferi, vrhunska vina i muzički štimung gitariste Nenada Zlatanovića iz beogradske bluz grupe „Texas Flood”, ovaj srpski vinski samit na vrhu doneo je mnogo opravdanog optimizma kada je reč o tome da li je ovdašnja vinska priča doista na pravom putu.

boza aleksic rajkovicBožidar Aleksandrović, Dragana Janjić (Aleksič) i Miodrag Rajković (Braća Rajković)

Konačno, recimo i to da su uz domaćine iz vinarije Budumir, ovoj nesvakidašnjoj večeri prisustvovali i vlasnici vinarija Aleksandrović, Pusula, Janko, Temet, Cilić, Aleksić, Braća Rajković, Belo Brdo, Virtus, Jagodinska Vinarija, Imperator, Radenković i Jeremić.

Dejan Stankovic virtusDejan Stanković (Virtus)
temetNebojša Aleksić (Temet)

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh