Vino nove generacije

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Vino nove generacije

Vinarija Zvonko Bogdan u pravom trenutku pred nadolazeće praznike lansira u orbitu novu perjanicu kuće, crvenu kupažu Icon Campana Rubimus

Nakon belog vina Icon Campana Albus koje je već pobralo pohvale stručnjaka i „crveni brat” iz premijum Icon Campana linije svom silinom će jurnuti u obraze najzahtevnijih ljubitelja vina, one odabrane. Ukoliko na Google pretraživaču ukucate reč Rubimus, jedan od pogodaka odvešće vas u čudesni i futuristički svet Transformersa, filmskog mega hita današnjice koji osvaja male i velike širom zemaljske kugle. U toj priči za očuvanje Zemlje, Rubimus je sin nepobedivog glavnog junaka, vođe autobota Optimus Prajma pod čijom se maskom možda, u ovom slučaju krije već legenadarni Cuvee No.1.

z bogdan iconI zaista, Icon Campana Rubimus iz berbe 2013, kupaža podjednakih delova merloa i kaberne sovinjona, zahvaljujući kompleksnim lejerima sposobna je za brojne transformacije, a pritom prepuna snage sa 13,5 % alkohola. Prikupljenu silinu koncentrata stvorenog tokom fermentacije u vrhunskim drvenim fermentorima Seguin Moreau, s lakoćom će nositi tokom dugog perioda maturacije. A kada se konačno pojavi u boci, gde će provesti još pola godine nakon 18 meseci odležavanja u novom bariku od francuskog hrasta, punog tela i zamamnih aroma crvenog i crnog voća, gde prednjače višnje, šljive i crne bobice, razoružaće bez problema svakoga elegancijom i finim notama drveta, te ozbiljnom završnicom.

Naravno, i izged ovakvog vina ne sme biti nešto uobičajeno. Zato se Rubimus obmotava najfinijom hartijom a potom pakuje u specijalne drvene kutije, pojedinačno ili po tri buteljke. Vino je punjeno u ograničenim količinama, 6.000 buteljki, ali je određena količina i u magnum i dvostrukim magnum bocama.

Konačno, na kojoj se planeti rađa i šta sve treba učiniti da se dobije jedan ovakav transformer? Za početak, korišćeno je grožđe s najboljih parcela iz vinograda Ludaš, u kojima je primenjivana stoga kontrola prinosa. Zahvaljujući tome Icon Campana Rubimus nosi pečat podneblja s kojeg dolazi. Ostatak je strogo čuvana tajna, ali stoji obećanje iz Vinarije Zvonko Bogdan da će se vino praviti isključivo u najboljim godinama! 

nazad na vrh