BeoWine sedmo izdanje

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

beowineBeogradski vinski sajam BeoWine Fair održaće se tradicionalno na Beogradskom sajmu od 18. do 21. februara tokom trajanja 38. Međunarodnog sajma turizma, Sajma ugostiteljske opreme i Sajma suvenira.

Ovaj svakako najposećeniji vinski sajam u Srbiji, ove će godine pokušati da kvantitet broja izlagača i etiketa dodatno i ozbiljno oplemeni kvalitetnim propratnim sadržajima. Oko 130 izlagača iz 11 zemalja će posetiocima predstaviti vina i opremu za vinarstvo i vinogradarstvo. Uz Srbiju, učestvuju proizvođači iz: Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Italije, Republike Srpske, Španije, a posebno je uočljiv trend grupnog izlaganja pa tako na zajedničkom štandu nastupa do sada najveći broj vinara iz Župe, Udruženje vinara Šumadije, (Zadužbina, Aleksandrović, Radovanović, Tarpoš, Stari hrast, Rogan, Despotika), Republike Srpske (Tvrdoš, Vukoje i još neki), vinara sa Kosova i Metohije (Dečanska vinica, Vinarija Antić, Vinarija Đuričić, Vinica Petrović, Vinarija Manitašević, Vinarija Brkić), a zajednički nastup imaće i učesnici iz Hrvatske (Zagreb, Ilok, Osijek, Erdut). Iz Vojvodine su tu neka velika imena među kojima su sa Fruške Gore vinarija Kovačević i Mačkov podrum, iz Subotičke regije Zvonko Bogdan, Dibonis, kao i vinarija Do kraja sveta.

U pratećem programu radionice su besplatne za sve učesnike i posetioce, a proglašenje pobednika u osam kategorija nadmetanja Beowine Challenge Cup održaće se  18. februara u Sali za prezentacije u hali 2b od 16 do 17 časova. Radno vreme Sajma je u četvrtak od 10 do 18h, petak i subotu od 10 do 19h i u nedelju od 10 do 17h. Cena ulaznice je 300 dinara koliko staje i čaša za degustaciju, a  parking je 200 dinara na sat.

Radionice

ČET 14-15h Vinski paket - na koji način etiketa komunicira sa potrošačem, jedan od učesnika Veselin Despotović - vlasnik vinarije Despotika;
PET 12-13h Udruženje vinara Šumadije, aktivnosti i degustacija novih vina;
14-15 h Uparivanje čokolade sa vinima i rakijom - Vinarija Dibonis i Reel Chocolate, prezentaciju vodi Laslo Boni, vlasnik vinarije;
16-17 h Vinarija Mačkov podrum - promocija novog vina, novih etiketa i web prezentacije;
SUB 12-13h Vinska ilegala - pozadina organizacije vinskih festivala;
13:30-15h Udruženje vinara Šumadije – Vinski put Šumadija Degustacija hrane i vina – šumadijsko meze;
15:30-16:30 h Vinarija Vukoje - hercegovački vranac, prezentaciju vodi Radovan Vukoje, vlasnik vinarije;
17-18 h Udruženje vinara iz Župe - prokupac i tamjanika;
NED 11:30-12:30 h  Edukativni centar - Akademija vinskog turizma

Tokom svih ovih dana na štandu Metro Cash & Carry Srbija u Hali 2 nivo C održavaće se demonstracije upraivanja hrane i vina u oprganizaciji i pod vođstvom udruženja SERSA i somelijera Stevana Rajte.

Radionice posvećene vinskom turizmu i uparivanju vina i hrane.

nazad na vrh

Srodni tekstovi