Dobar glas daleko se čuje

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Dobar glas daleko se čuje

Vinarija Aleksandrović predstavila se nedavno vinskoj publici na ProWine Asia sajmu u Singapuru.

Ova minijaturna država/grad predstavlja najveće vinsko tržište jugoistočne Azije, a iz vinarije Aleksandrović, kako su nam rekli, nose krajnje pozitivne utiske i posebno su „iznenađeni i obradovani činjenicom da su ljubitelji vina u Singapuru vrlo radi da probaju nešto drugačije i egzotičnije od onoga na šta su navikli”. 

aleksandrovic 01 Predstavnici vinarije Aleksandrović u Singapuru

Prvog dana sajma, iz mase prolaznika koja je zbunjeno posmatrala natpis Srbija, samo najsmeliji su se i odvažili da priđu i upoznaju se sa vinima iz Srbije. 

- Prvo su nam prišli vinski novinari iz Azije, koji su potom zapanjeno sedeli za našim štandom impresionirani vinima koja su probali. Od stava da probaju samo jednu, najznačajniju, etiketu, ubrzo su se preorjentisali i tražili da probaju sva vina. Njihovi utisci su se toliko brzo raširili sajmom da se narednih dana konstantno tražila stolica i mesto više za našim štandom, a vinski profesionalci, somelijeri i distributeri, lutali su okolo tražeći štand gde mogu da probaju vina iz Srbije – kaže Aleksandar Marinković, direktor marketinga i izvoza u vinariji Aleksandrović. 

News aleksandrovic

Po završetku ProWine Asia u restoranima najpoznatijeg singapurskog hotela Marina Bay Sands održana je i degustacija vina Aleksandrović, nakon koje postaje sve izvesnije da će se naša vina, pored Kine i Japana, u bliskoj budućnosti naći i u Singapuru.

Zbog svega toga, ekipa vinarije Aleksandrović vratila se u Šumadiju puna optimizma. 

nazad na vrh

Srodni tekstovi