Veličanstvena Campana

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Veličanstvena Campana

Dva najprestižnija vina vinarije Zvonko Bogdan, sovinjon blan  Icon Campana Albus 2013 i Icon Campana Rubimus 2013, pola-pola kupaža merloa i kaberne frana predstavljeni su u beogradskom hotelu Square Nine.

zvonko bogdan FrancuzVeruje u srpska vina, Floran Dumo

Bila je to i svojevrsna promocija prvih rezultata novog glavnog enologa vinarije, Francuza Florana Dumoa, za koga je berba 2013 prva koju je od početka do kraja ispratio u ovoj poznatoj srpskoj vinariji.

- Izuzetno sam zadovoljan sovinjonom koji smo napravili i nemam dilemu da ovaj Albus može da stane rame uz rame s najboljim sovinjonima na svetu, od onih francuskih do američkih i novozelandskih – kaže Dumo. – S obzirom na to da su vinogradi još mladi, normalno je očekivati da tu ima još prostora za unapređenje. 

zvonko bogdan 01

Inače, sovinjon Icon Campana Albus 2013 dobijen je od najboljeg grožđa s najboljih parcela vinograda, a vino je posle fermentacije u velikim bačvama od francuskog hrasta (2.500 lit.) i novim barik buradima odležavalo još 10 meseci u starim buradima i šest meseci u boci pre nego što je pušteno na tržište. Apsolutno očaravajuće, suptilne strukture, voćno i mineralno, ovo je vino kao stvoreno za letnja uživanja i maštovite male gurmanske zalogaje koji su na terasi jednog od najlepših hotela u regionu upotpunili magiju ovog beogradskog predvečerja.

zvonko bogdan lukajic i Andor

Što se Rubimusa tiče, da ne nosi oznaku Made in Serbia,  već sada bio verovatno bio svojevrsna ikona među najpoznatijim evropskim crvenim kupažama. O tome govori i to da je vino na nekim „slepim“ ocenjivanjima prošlo bolje od pojedinih perjanica među evropskim crvenim vinima!

zvonko bogdan 07

- Srbija ima fantastičan potencijal, baš kao i čitav region. Ono što sada treba jeste mnogo rada i zajednički nastup svih vinara prema svetskom tržištu – zaključuje Dumo, koji je u regionima širom sveta radio za mnoge poznate vinarije.

Konačno, neka ostane zabeležno da je ovaj After Work Party vinarije Zvonko Bogdan privukao zaista veliki broj ovdašnjih ljubitelja vina i poslovnog sveta, za čije raspoloženje je bio zadužen i DJ Hamush. 

Foto: Ivana Čutura 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama