Tri nijanse Tikveša

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Tri nijanse Tikveša

Najpoznatija makedonska vinarija Tikveš organizovala je u Beogradu zabavu za poslovne partnere i prijatelje u klubu Top of the Hub, na 25. spratu zgrade Ušće. Tema večeri bila je „La vie en rose“, promocija Alexandria Cuvée Rosé, jednog od tri vina iz mladalački sveže linije Alexandria Cuvée, idealne za predstojeće letnje i globalno zagrevanje.

Igor Ilievski gen.direktor vinarije TikvesIgor Ilievski, generalni direktor Tikveša, pozdravlja goste

U pitanju je roze od pino noara, merloa i kabernea u (modernoj) boji lukovine, nežnih aroma maline i jagoda, osvežavajuće elegantno i upravo ovenčano preporukom ovogodišnjeg žirija Decantera

Vinski ugođaj dopunjavala su druga dva vina iz Alexandria Cuvée trilinga – bela kupaža šardonea i rizlinga, intenzivnih voćnih aroma, s prijatnom i dugom završniciom, te crvena kupaža merloa, vranca i kabernea, koja je na pomenutom Decanteru osvojila bronzanu medalju. 

tikves party

Inače, kada smo kod ovog najcenjenijeg svetskog ocenjivanja vina, treba primetiti da su se ove godine sva Tikvešova vina poslata na to ocenjivanje vratila kući ili sa medaljom ili preporukom, njih ukupno 13!

Iva Strljic

- Zadovoljni smo da smo ove godine odlično ocenjeni na Decanter takmičenju, gde tradicionalno prisustvuju svi veći proizvođači vina iz sveta. Iz godine u godinu osvajamo sve više nagrada, što pozicionira našu vinariju i ceo region visoko na svetskoj vinskoj mapi. Od početka ove godine naša vina su osvojila više od 40 nagrada, što je dokaz da se naš fokus u investiranje i kvalitet isplati, a da su Tikveš vina priznata i da se konzumiraju na najpoznatijim svetskim tržištima – kaže generalni direktor vinarije Igor Ilievski.

tikves party 05

Uz odlična vina, gurmanske zalogaje, muziku benda „Macao” i fascinantan pogled sa stotinak metara visine na ušće Save u Dunav, bilo je ovo uzbudljivo veče u znaku tri nijanse vrhunskog zadovoljstva iz vinarije Tikveš, a u kome su uživale i mnoge poznate ličnosti: Ivan Bekjarev, Kiki Lesendrić, Dragoljub Mićko Đuričić, Željko Samardžić, Suzana Mančić, Maja Kolundžija Zoroe, Aleksa Jelić... 

Foto: Ivana Čutura, Tikveš

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama