U slavu „Tikvešovog“ mladog vina

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
U slavu „Tikvešovog“ mladog vina

Sedmi festival mladog vina u organizaciji vinarije „Tikveš” predstavio je 19. novembra u Kavadarcima desetak novih vina iz ovogodišnje berbe s etiketom makedonskog vinskog giganta.

Prijatelji i poslovni partneri, vinarije iz regiona, poznate ličnosti, stručna javnost i poznavaoci vina okupili su se na originalnom festivalu kako bi se premijerno u krugu vinarije upoznali s vinima koja će se u narednom periodu naći u prodaji. Najkraće rečeno, čitava ova paleta svežih i aromatski razigranih vina već sada nosi zavidan kvalitet, a što čitavom stručnom timu „Tikveša“ treba da služi na ponos.

Svetozar Janeski predsednik upravnog odbora Vinarije Tikve Marko Stojakovi glavni enolog i IgorIlievski generalni direktor aDobrodošlica gostima: Igor Ilievski, Marko Stojaković i Svetozar Janevski

U dobrom raspoloženju, podgrejanom muzikom i roštiljskim dimom, goste su kao domaćini pozdravili Svetozar Janevski, predsednik Upravog odbora vinarije, Igor Ilievski, generalni direktor, te glavni enolog Marko Stojaković, jedan od najzaslužnijih za današnji kvalitet vina s etiketom „Tikveš“.

Mlado vino Tikve vinarije a

- Generalno, zadovoljni smo grožđem iz berbe 2016. – kaže Stojaković. – Meni je, recimo, reper za šardone u Makedoniji bila berba iz 2010. godine, kada smo dobili najbolji kvalitet u vinogradu, a ovogodišnja je tu negde, znači odlična! I rizling je takođe na veoma viskom nivou, što je malo atipično za Makedoniju, ali smo imali neuobičajeno hladne noći koje su omogućile plodu da bolje sačuva arome, da razvije jače prirodne kiseline, bolji balans... Ipak, ono najbolje što je ove godine došlo iz naših vinograda je čini mi se merlo, upravo zbog tih hladnijih noći, kao u Bordou. Rekao bih i da je tamjanika veoma dobra, a nje smo ubrali nekih 500 tona, tako da ćemo konačno moći i kvalitetom i kvantitetom da odgovorimo na velike zahteve tržišta kada je u pitanju ovo vino.

Sve u svemu, mladi vinski talas iz „Tikveša“ spreman je da zapljusne region kvalitetnim vinima više nego ikada.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama