Salon u znaku srpskog vina

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Salon u znaku srpskog vina

Najiščekivanija vinska manifestacija godine u Srbiji, Beogradski salon vina 2016. (BSV) u beogradskom hotelu Hyatt, održaće se od 8. do 10. decembra sa mnoštvom noviteta. Tri  svakako najznačajnija su potpuno novi, ekskluzivni dan za vhunske vinske profesionalce i ljubitelje u četvrtak 8. decembra, početak rada BSV Kluba, kao i činjenica da domaćih vinarija ima sve više i da dostižu gotovo polovinu broja predstavljenih proizvođača iz inače veoma bogatog kataloga.

Izdanje broj 13 svakako je srećno za Beogradski salon vina na kome će svoje proizvode predstaviti više od 90 vinarija,  distributera i udruženja vinara u okviru Glavnog programa i tematskih radionica u Pratećem programu kojih je preko 40, gde će najvažnije teme biti vertikalne degustacije najboljih vina! Vinarije iz Srbije i regiona, iz čitavog sveta, udruženja proizvođača gde posebnu pažnju privlači Udruženje proizvođača vina Beograd sa zbilja atraktivnom ponudom, biće najverovatnije otkrovenje ovog Salona. Dodatni dan pod nazivom WINE MASTERS je novi, originalno koncipiran događaj na kom će pojedine vinarije i distributeri profesionalnim i privatnim kupcima ekskluzivno otkriti vina koja nisu, ili još nisu u redovnoj prodaji. Reč je o arhivskim vinima, strogo ograničenim rezervama, a tu su i vodeća vina u vertikalama, vina u velikim bocama, kao i uzorci najboljih vina koja i dalje odležavaju.

Sva izložena vina na ovom događaju biće dostupna za kupovinu, naručivanje ili rezervaciju, odnosno ovo je redak primer u Srbiji an primeur prodaje. Jednom rečju arhivsko blago i vinska budućnost za koju će 100 profesionalnih kupaca po pozivu organizatora i isto toliko privatnih kupaca od 16 časova u restoranu Metropoliten ukrstiti ponude, a cena kotizacije je 3.800 dinara. BSV Klub će svoju prvu od šest MasterClass radionica u okviru Pratećeg programa održati u petak u restoranu Foccacia, dok će glavni program ponuditi nova i autentična vina, brojne nove sorte grožđa, originalne kupaže. Trend belih vina dugih maceracija, fermentacije prirodnim kvascima, organska vina i sve upečatljiviji prikaz srpskog podneblja i pojedinačnih vinograda obeležiće ovogodišnji Beogradski Salon Vina.

Info

Vrata će na BSV-u 9. i 10. decembra biti otvorena od 12 do 20 časova, a više od 500 etiketa i 70 sorti grožđa uz mnoštvo delikatesa očekuje one koji plate ulaznice po ceni 1.500 rsd. dok je kaucija za čašu 300 rsd.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama