Čokolada i vino

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Čokolada i vino

Četvrto izdanje gastronomske manifestacije „Čokolada i vino“ biće održana 25. i 26. februara u holu podgoričkog šoping centra Delta. 

Na sajmu učestvuje 11 izlagača s vrhunskim vinima, među kojima su iz Crne Gore vinarije Kopitović, Bogojević i Vukićević.

Od kada je organizovana prvi put, manifestacija je uspela da izbori status šarmantnog vinskog događaja namenjenog svima. Tokom dva dana biće organizovane kulinrske radionice, predavanja na temu uparivanja čokolade i vina, te kokteli sa penušavim vinima i poslasticama. Osim besplatnih degustacija, za koje uvek vlada najveće interesovanje, u subotu će se u terminu od 12:30 časova organizovati nagradno prepoznavanje vina, a sutradan od 17:30 i 18:30 još dve nagradne igre, u kojima će posetici moći da osvoje neko od vrhunskih vina.

Cokolada i vino i za male i za malo vece

Ovaj jedinstven gastronomski događaj nastao je, poetski rečeno, iz klice kakaoa.

- Pre četiri godine došli smo na ideju da organizujemo Festival čokolade. Želeli smo da ponudimo nešto čega nema na našim prostorima. Naišli smo na informaciju da se čokolada može upariti sa vinom. To nas je podstaklo da napravimo manifestaciju kakva je ona danas: promocija proizvođača i distributera čokolada, čokoladnih proizvoda i vina. Međutim, činjenica je domaći proizvođači vina još nisu zastupljeni na manifestaciji onoliko koliko bismo želeli. Kada im uputimo poziv najčešći odgovor je da ne mogu da se organizuju ili da su već ranije isplanirali nastup na nekom drugom mestu – kaže Danijela Knežević organizatorka manifestacije, dodajući da je njihova želja da naredne godine ugoste i vinarije iz regiona.

Manifestaciju „Čokolada i vino“ zatvoriće nastup plesnog kluba Sonrisa, a ulaz je besplatan tokom oba dana.

nazad na vrh

Srodni tekstovi