Kod Toše na ćoše

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Kod Toše na ćoše

Jedna inovativna vinska manifestacija ulepšaće betonske obrise Novog Beograda 13. maja. Manifestacija „Tošino vinsko sokače", koja se od 16 do 21 čas održava na Tošinom bunaru broj 148 (ugao sa ulicom Pariske Komune) prema ideji organizatora trebalo bi da na jednom mestu, u jednoj ulici pod vedrim nebom, okupi male, neafirmisane, autentične vinarije, da vinskoj publici Novog Beograda približi manje poznata ali kvalitetna zanatska vina.

Proizvođači dolaze iz raznih krajeva Srbije, od Banata, preko Lazarevca, Aranđelovca, Negotinske krajine, do Niša, Levača i dalje...

Uz vinariju Vilimonović koja je i glavni organizator ovog događanja, biće tu Todorović sa novom izuzetno zanimljivom roze etiketom, Milojević, Rakičević, Veličković, Izba Jovanović, vinarija Đorđe, Tanića pimnice, i još mnogi drugi, a pored vinarija učešće su najavile i četiri sirnice, da vina što bolje „legnu“.

Posebno će biti zanimljivo probati vina Presto vinarije Pantić sa Kosmaja iz sela Rajkovac, koja su se upravo vratila sa 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma iz Novog Sada ovenčana sa dva zlata, za crveni Presto koji je kupaža kaberne frana i merloa po sistemu fifti-fifti i roze od merloa Dogovor, dok je belo vino blend šardonea (80%) i retke sorte u Srbiji manzoni osvojilo bronzu. Vinarija je inače osvojila posebnu Povelju Novosadskog sajma za kvalitet, jedno od tri vrhnska priznaja ove manifestacije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi