Dan otvorenih vinskih podruma

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Dan otvorenih vinskih podruma

Manifestacija Dan otvorenih vinskih podruma u Srbiji ove godine traje dva dana, 27. i 28. maja, ali nisu sve vinarije otvorene oba dana. Dešavanja se uglavnom odvijaju u lokalnim vinogorjima, ponegde uz aktivno učešće vinskih viteških redova i uz pomoć lokalnih turističkih organizacija. Uglavnom je reč o manjim i mlađim vinarijama, mada ima i onih većih kao što su Despotika, Lastar, ...

Oba dana goste će primati vinarije: Čaša vina i priča iz Pretrkovca, Đorđe iz Banatskih Karlovaca, Grabak iz Vrnjačke Banje, Milisavljević iz Kule, Malča iz Malče, Tonković iz Bačkih Vinograda, Milojaš i Milojević kod Lazarevca, Rajić iz sela Glavica kod Paraćina, Sučko iz Belog Potoka kraj Beograda i Todorović iz Lipovca.

Vinarija Čoka kraj Subotice primaće goste samo u subotu 27. maja, dok će sutradan, 28. maja biti otvorene vinarije: Čojbašić iz Dolova,  Ambelos iz Velike Plane, Dacić iz Opariča, Komuna iz Rivica, Despotika iz Vlaškog Dola, Mačkov podrum iz Iriga, Gitarić kod Smederevske Palanke, Marija iz Crvenke, Lastar iz Sekuriča samo za svoje goste, Mali podrum Stamenković iz Pećinaca, Levač iz Rekovca, Udruženje Sv.Trifun iz Dolova, Šarić iz Sombora, Miletić iz Opariča, Vinat iz Erdevika, Radulović iz Crnomasnice, te Vinis i N.D.–DSK iz Duboke kod Jagodine.

nazad na vrh

Srodni tekstovi