Zlato za moravu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Zlato za moravu

Vino Morava 2016 vinarije Despotika osvojilo je zlatnu medalju na internacionalnom ocenjivanju vina IWCB u Rumuniji. Odmah nakon osvojene bronzane medalje na ovogodišnjem Decanteru, belo vino od novostvorene srpske sorte morava, pozlatilo se između 1.600 pristiglih etiketa na International Wine Contest ocenjivanju u Bukureštu, koje pretenduje da bude najznačajnije ocenjivanje u istočnoj Evropi.

Vino Morava 2016 nastavak je rada na ovoj sorti koja kontinuirano iz godine u godinu postiže sve zapaženije rezultate i opravdava očekivanja vinara, pa u tom smislu imponuje i podatak da je u vinariji Despotika  već posađeno 1,3 hektara novog vinograda morave. Kockice priče ležu na svoja mesta i samo se treba setiti da je prvu berbu i premijerno vino Morava 2014 jedna od najpoznatijih vinskih stručnjaka na svet Džensis Robinson ocenila sa 16,5 poena na skali od 20 što je izuzetno visoka ocena uopšte, pogotovo za tako mlad vinograd.

Od četiri poslate etikete, pored zlata za Moravu, vinarija Despotika  je u Bukureštu osvojila još i tri srebrne medalje, za vina Dokaz Cabernet Sauvignon 2015, Zmajeviti Prokupac 2015 i Nemir Rose 2016.

O vinu Morava i zapažanjama Džensis Robinson koja je izuzetno dobro ocenila ovo vino možete pročitati ovde!

nazad na vrh

Srodni tekstovi