Interfest 2017 vinski sajam Novi Sad

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Interfest 2017 vinski sajam Novi Sad

Na Trgu Slobode u Novom Sadu se od 16. do 18. juna održava veliki tradicionalni vinski sajam Interfest 2017. Po četrnaesti put će najveći gradski trg biti posvećen ljubiteljima vina i vinarima, a u slavu vina. Gotovo šezdeset izlagača je iz Srbije, što vinara, što onih koji se bave „propratnim“ delatnostima, od gastronomije, preko vinske kulture i edukacije, pa do proizvođača vinarske opreme. Ali prisutan je i čitav region, iz Hrvatske desetak uglavnom dalmatinskih vinarija, nešto Slovenije i Makedonije, a potom veliki broj zastupljenih izlagača i etiketa iz Španije, Portugala, Austrije, Italije pa i Grčke.

Iz Crne Gore biće prisutna samo vinarija Plantaže 13 Jul sa proverenom paletom vina a možda to bude prilika da se proba i osvajač zlata i sa Decantera, čuveni kaberne sovinjon Stari podrum 2012.

InterFest

Propratni program Interfesta 2017 predstavlja panel diskusija u vezi lokalnog razvoja, ali i vođena edukacija  „Vodič za ljubitelje vina“ za koju je potrebno platiti kotizaciju. U okviru zabavnog programa nastupiće latino, tamburaški, vokalni i DJ zabavljači, a ulaz na Interfest je besplatan. Istina, da bi pili vino cena čaše je 250 dinara a vaučera za degustaciju 100.

O vinu Stari podrum 2012  možete više pročitati ovde

nazad na vrh

Srodni tekstovi