Jubilarni Vinosaur

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Jubilarni Vinosaur

Kristalna sala i Piano bar hotela „Bosna“ u Banja Luci biće središte Vinosaur 2017, desetog po redu i najznačajnijeg internacionalnog vinskog festivala u BiH koji će se održati 19. i 20. oktobra.

Sudeći po tome da se broj izlagača i posetilaca iz godine u godinu značajno povećava, sva je prilika da će ova manifestacija koju organizuje Frutela Group, zaista postati i ostati vinski dinosaurus.

Praćenjem najnovijih trendova i određenog broja noviteta, kako u vinskom tako i u gastro segmentu, Vinosaur je protekle decenije publici predstavio više od 250 izlagača vina, vinskog asesoara i opreme, sira , pršuta, maslina i ostalih delikatesa iz BiH, ali i zemalja okruženja, te najznačajnijih evropskih i svetskih vinskih regiona.

vinosaur 2

Samo ove godine, osamdeset izlagača će ponuditi proizvode velikom broju posetilaca koji dođu u hotel Bosna u vremenu od 15 - 20 časova, a za cenu ulaznice od 25 KM zbilja se može probati krem regionalnog vinarenja, od onih po gabaritu najvećih tipa 13 Jul Plantaže, Stobi, Tikveš, Kutjevo, Rubin, Zvonko Bogdan, preko izuzetnih italijanskih, slovenačkih ili hrvatskih srednjih i boutique vinarija, pa do „specijaliteta“ kakva je jedna od najboljih austrijskih biodinamičkih vinarija Umathum čija se vina jednostavno moraju degustirati.

Posebno je zanimljivo probati i najbolje hercegovačke etikete koje su ove godine načinile vrhunski preokret za žilavku i blatinu na Decanteru poput vinarije Zadro, Vilinka ili Hercegovina produkt kao i proizvode vinarije Podrumi Vukoje 1982 koji su samo na AWC nadmetanju u Beču ove godine osvojili čak 16 priznanja. A za domaćine posebnu poslasticu predstavljaće novi talas srpskih vinarija koje predvode Lastar, Erdevik, Deurić, Bjelica, Doja, pa i one već proverene poput Temet ili Cilić. I još mnogo, mnogo toga...

nazad na vrh

Srodni tekstovi