Šanel kupio još jedan šato

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Šanel kupio još jedan šato

Čuvena modna kompanija Chanel potvrdila je kupovinu imanja Château Berliquet u Sen Emilionu, čime je pripadajućim vinarijama iz ovog regiona pridodala i treću.

Iako se još letos govorilo da su vlasnici ove poznate modne kuće Alan i Žerard Verthemer kupili pomenuti „šato“, vest je tek sada potvrđena.

Smešteno na krečnjačkoj visoravni, odmah izvan grada Sen Emilion, imanje se graniči sa drugim posedom u njihovom vlasništvu Château Canon, a proizvodnju će nadgledati Nikolas Odebert, isti vinar koji kontroliše vina i u Château Canon i Château Rauzan-Ségla u Margou. Kao jedno od najstarijih imanja u Sen Emilionu, Berliquet ima preko 80 hektara vinograda, od čega 75 procenata čini sorta merlo, a ostatak kaberne fran, uz neznatnu količinu kaberne sovinjona.

chateau berliquet APTFBK

Ovo je jedna od najvećih promena vlasništva ove godine u regionu Bordo, uz Château Troplong Mondot (takođe u Sen Emilionu), koji je u julu prodat jednoj francuskoj osiguravajućoj kompaniji, te imanja Saint-Estèphe kojeg je takođe letos kupio izvesni brodski magnat. 

nazad na vrh

Srodni tekstovi