Velika Wine Jam radionica

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Velika Wine Jam radionica

Vinska manifestacija Wine Jam Terroirs, koja se održava 17. i 18. novembra u hotelu Radisson Blu, događaj je kojim organizatori nastavljaju sa kreativnim načinom promovisanja vina.

Predstojeći događaj zapravo je zamišljen kao velika vinska radionica sastavljena od više komponenti. Prvo, to je vinski sajam sa vinarijama koje izlažu, zatim ima nekoliko manjih radionica i diskusija koje se bave aktuelnom vinskom scenom Srbije iz više uglova – kreativnog, poslovnog, životnog – te konačno kroz interakciju učesnika treba da se ostvari potpuniji i bogatiji doživljaj vina i da se vino još jače pozicionira u društvu.

Wine Jam Terroirs 95

Na festivalu će se pojaviti oko 50 izlagača, mahom vinarija, uz nekoliko destilerija. Vinarije dolaze iz različitih podneblja i sve zajedno bi trebalo da pokažu bogatstvo naše vinske scene ali i ono po čemu se izdvajaju.

U saradnji sa ljudima iz „Rakija, uglavnom“, unutar sajma dogodiće se i mini festival vrhunskih, autentičnih rakija iz Srbije.

Wine Jam Terroirs 2017 projektor TERROIR05

Wine Jam za ovu priliku dovodi i grupu inostranih vinskih novinara u želji da im se Beograd predstavi kao vinski grad, sa svojim vinarijama i vinogorjem. Jer, u Udruženju vinara Beograda ima za sada više od 15 vinarija, a uskoro će ih biti još. Zbog svega toga, te činjenice da je glavni grad Srbije najveći potrošač vrhunskih vina i ujedno jedini evropski glavni grad uz Beč koji ima svoje vinogorje i sopstvena vina, beogradsko vino kao brend definitivno poseduje veliki turistički potencijal. O svemu tome utiske će podeliti i pozvani inostrani novinari, koji će uoči festivala posetiti nekoliko vinarija na beogradskom vinskom putu. Konferencija za štampu tim povodom i razgovor zakazani su za subotu 18. novembra u 14 časova u Radisson Blu hotelu.

Još informacija u veži svih ovih događanja možete ispratiti na Facebook stranici 

Program Wine Jam Terroirs

Petak 17.11.

13:00-15:00 – WINE BRANDING kreativna radionica na kojoj će se pokazati uživo kako izgleda situacija između kreativnih agencija i vinarija u procesu stvaranja brenda vinarije koji bi trebalo da bude uspešan na tržištu. Ulaz na radionicu je besplatan.

15:00 – Otvaranje festivala

16:30 – KUDA IDE VINSKA SRBIJA – BEZ DLAKE NA NEPCIMA, panel diskusija sa više uticajnih aktera srpske vinske scene gde će se otvoreno govoriti o trenutnom stanju na vinskom tržištu. Definitivno zanimljivo za sve profesionalce iz vinskog sveta, kao i za same vinare.

20:00 – Završetak prvog dana

Subota 18.11.

14:00-16:00 – Velika sala, besplatan ulaz! Otvoren razgovor sa grupom inostranih vinskih novinara koji će prethodno obići vinarije Beogradskog visnkog rejona i probati naša vina. Između ostalog, čućemo utiske i savete kao i procenu potencijala na globalnom tržištu (za vinare, medije, profesionalce i sve zainteresovane)

16:00-21:00 – Sajamski program, degustacija

17:30 – Mala sala, 2. sprat: NOVE GENERACIJE U VINSKOM SVETU, grupa mladih vinskih entuzijasta otkriva svoje navike i odnos prema vinu na osnovu koga možemo predvideti trendove budućeg vinskog tržišta kod nas. Preporučeno za sve koji žele da upoznaju mlade ljubitelje vina koji već počinju da stvaraju trendove.

Rakija Jam

Oba dana u holu ispred velike sale održaće se i prvi Rakija Jam u saradnji sa „Rakija, uglavnom“, na kojem će se predstaviti selekcija proizvođača vrhunskih srpskih rakija. U subotu će biti održana i vođena degustacija u Maloj sali na 2. spratu, gde će Ilija Malović i Zoran Radoman („Rakija, uglavnom“) predstavljati rakije i otkrivati zanimljive tajne iz sveta ovog vrhunskog pića.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama