Vukoje - najbolji vinski podrum u regionu

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
Vukoje - najbolji vinski podrum u regionu

Vinarija Podrumi Vukoje 1982 proglašena je za najbolji vinski podrum u području eno-gastro turizma u regionu. Na upravo otvorenom VINOcom salonu vina u Zagrebu, u hotelu Esplanade, vinarija Podrumi Vukoje 1982 primila je „Bijeli grozd“, značajno priznanje iz oblasti vinskog turizma koji dodeljuje G.E.T. Report - udruženje i spezijalizovani časopis za kulturu stola, tačnije iz oblasti gastronomije i hedonizma uopšte.

najbolji gastro podrum 2017

Ovo priznanje samo je još jedna potvrda kompletnom doživljaju i usluzi koja je dostupna bilo da ste u samom vinskom podrumu, restoranu Vinska galerija ili Vinogradarevoj kući usred Carskih vinograda.

Kvalitet vina, hrane i ljubaznost domaćina, jedne veoma mlade, maštovite i požrtvovane ekipe,  bukvalno raste iz dana u dan pa ne čudi što je Bijeli grozd otišao u Trebinje. A da se ova vinarija neprestano razvija, dokaz je potpuno novi objekat usred vinograda namenjen destileriji i proizvodnji maslinovog ulja.

vukoje nove snage 96

Ipak, najviše se ulaže u stručnost pa su pre samo mesec-dva, ekipu pojačali tehnološkinja Ornela Nikontović koja će se baviti isključivo destilatima i mladi agronom Nemanja Mišić . Diplomirao je juna meseca u Banja Luci na odseku za hortikulturu sa usmerenjem na vinogradarstvo, a u Podrumu Vukoje 1982 mu je namenjeno mesto glavnog agronoma iako je, kako sam kaže, „zbog nedovoljnog iskustva“ trenutno u fazi obučavanja:

- Mentor i glavni profesor u vinogradu je svakako Radovan (Vukoje). Generalno ćemo se truditi da napravimo nekakav modernistički pristup razvoju vinove loze, obradi zemljišta,  đubrenju, orezivanju, a sve kako bi našli najbolji način za dostizanje najboljeg kvaliteta grožđa.

Novi objekat bi, ako sve bude išlo po planu, mogao početi sa radom već početkom naredne godine pa će se pored postojećih rakija, travarice, loze i likera od aromatičnog bilja, ovom portfoliju dodati još etiketa rakija proizvedenih isključivo od grožđa.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama