Stobijev adut u HORECA sektoru zove se Macedon!

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Stobijev adut u HORECA sektoru zove se Macedon!

U okviru tradicionalne manifestacije Dani makedonske tradicije u renomiranom beogradskom restoranu Kovač, vinarija Stobi je upriličila prezentaciju čuvenih makedonskih specijaliteta i izvrsnih Stobi vina kroz susret sa ljudima iz sveta vinskog biznisa i turizma.

STOBI 16

Koliko je široka paleta visoko kvalitetnih vina iz ove vinarije govori podatak da iako nismo probali etikete Rkaciteli 2017 i vranac Veritas 2015, koje su upravo osvojile zlato na jednom od najstarijih svetskih ocenjivanja Vino Ljubljana 2018, prisutni su svejedno bili zatečeni utiskom koji je ostavila nova i ekstremno prihvatljiva po ceni linija Macedon. Reč je o četiri etikete od sorti šardone, pino noar, muskat otonel i kaberne fran, vinima namenjenim isključivo HORECA sektoru i izvozu u SAD.

STOBI 4

Sva vina na ovoj prezentaciji pratili su makedonski gastronomski specijaliteti iz kuhinje čuvenih kuvara Vlatka Ognenovskog, Vlatka Georgievskog i Elene Sotirov.

Budući da je Stobi samo jedan segment kompanije koja u svom portfoliju ima i hotele, upravo taj segment ponude približio nam je Ilija Gjorgiev, hospitaliti menadžer Hotela Aura sa Ohrida i restorana u vinariji Stobi.

- Hotel Aura, udaljen svega pet kilometara od centra Ohrida kraj same kupališne obale, vremešan je po godinama ali u potpunosti preuređen. Uloženo je veoma mnogo, a da za uzvrat cene praktično nisu ni blizu onoga što hotel u potpuno novom ruhu sada nudi – objašnjava Ilija i potvrđuje da se izgradnja luksuznog Stobi hotela u centru Skoplja bliži kraju, a otvaranje se očekuje naredne godine.

auraRenovirani Hotel Aura u Ohridu

Budući da su svi kapaciteti Aure u ovom trenutku rasprodati gotovo do kraja godine, ovo je praktično bila najava za sledeću sezonu.

Što se tiče restorana u okviru vinarije Stobi, tu se u rasponu cena od 13 do 19 evra nude različiti paketi usluga koji uz kompletan meni i degustaciju više vrhunskih etiketa vina podrazumevaju i obilazak vinarije i njihovog velelepnog barik podruma, možda i najvećeg na Balkanu, u kome se nalazi 240.000 litara vina spremnog za neko od 18 svetskih tržišta.


podrum Stobi2Barik podrum kao vrhunska atrakcija, vinarija Stobi

Predstavljena je i specijalna istorijsko-kulturna tura koja uz sve pomenuto uključuje i obilazak arheološkog nalazišta drevnog grada Stobi, a posebno zanimljivo zvučao je „Vinski dan“ gde gosti imaju priliku da putuju do Demir Kapije i posete Vinski muzej.

STOBI:
VINSKA TVRĐAVA NA BALKANU

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama