Tamjanika i prokupac uz fudbal

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Tamjanika i prokupac uz fudbal

Vinarija Despotika uključila se u svetsku fudbalsku groznicu na najbolji mogući način. Izvanredan prokupac kao Reprezentativno crveno i tamjanika kao Reprezentativno belo vino, pod prepoznatljivim nacionalnim obeležjima na etiketama, od ponedeljka 11. juna će se naći u svim većim vinotekama, marketima, lancima trgovina.

Ulaskom u partnerski odnos sa Fudbalskim savezom Srbije, brendirana je ova potpuno nova etiketa pa će konačno domaći ljubitelji fudbala uz navijanje moći istovremeno da uživaju u Svetskom prvestvu uz vina vinarije Despotika sa pravim patriotskim sortama i notama vina.FSS FIN novi bar code 2

Ono što je posebno dobro u čitavoj priči je činjenica da su u bocama veoma kvalitetna vina pošto su se iz FSS opredelili upravo za taj nivo kvaliteta uz poseban zahtev da ona budu od autohtonih ili domaćih sorti, objašnjavaju iz Vinarije Despotika sve prisutnije na srpskoj vinskoj sceni.

Što se vina u bocama tiče Reprezentativno crveno je prokupac koji se u vinariji Despotika nalazi pod etiketom Zmajeviti, dok je tamjanika sortno vino iz njihovih zasada sa jednim malim delom muskat otonela što je i navedeno na boci, a doprinosi aromatici i lepršavosti vina idealnog za ove vruće dane.

FSS FIN novi bar code 1

Da li će naši reprezentativci na kraju trijumfovati, ne znamo, ali u vinariji Despotika ništa nisu prepustili slučaju pa su uz fudbalsko navijanje, na novim etiketama dali i predloge za uparivanje sa hranom, muzikom, knjigom.

Tako se tamjanika preporučuje uz kozji sir, špargle ili dimljenu ribu, kompoziciju „Marš na Drinu“ i knjugu „Otadžbina“ Đure Jakšića, dok se prokupac venčava sa rolovanom jagnjetinom, lovačkim šniclama i junećim ribićem sa povrćem.

Napred naši!

nazad na vrh

Srodni tekstovi