Kovačevićev Aurelius vinski superbrend Srbije

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Kovačevićev Aurelius vinski superbrend Srbije

Na dodeli priznaja Superbrands Serbia za sezonu 2017/2018, 19. juna u beogradskom hotelu Metropol uručeno je 236 ovih prestižnih plaketa, od ukupno 2.600 kompanija u užem izboru, a u konkurenciji vina brend Auerlius Kovačević proglašen je najboljim.

O dobitnicima je odlučivao stručni savet od 16 članova, kao i građani Srbije putem istraživanja javnog mnenja na teritoriji čitave države.

Konkurencija je bila veoma jaka, a uz Aurelius Kovačević u najužem izboru bili su još Alexandria Cuvee Tikveš, Cabernet Sauvignon Radovanović, Harizma Aleksandrović, Nostalgija Aleksić, Tri Morave Temet i Moet-Chandon.

vinarija kovacevic 1

Pokret Superbrands nastao je u Velikoj Britaniji, dok danas predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova. Konkurs se organizuje u 88 zemalja sveta, a dobijanjem statusa Superbrands kompanije i dobitnici iz Srbije pridružuju se globalnoj Superbrands porodici.

Da podsetimo, vino Aurelius Vinarije Kovačević iz Iriga kupaža je sorti kaberne sovinjon i merlo, koja odležava u baricima od srpskog, slavonskog i francuskog hrasta oko 12 meseci, a zatim još nekoliko u boci. Vino je dobitnik zlatnih medalja i nagrada za kvalitet Novosadskog sajma za berbe 2006 i 2009.

Inače, u liniji brenda Aurelius dodate su i etikete Aurelius Edicija S 2014, gde je merlo vodeća sorta, kao i Aurelius Edicija R od sortnog merloa. Na takmičenju najboljih kabernea i merloa sveta Concorso Internazionale Emozioni dal Mondo u Italiji ova dva vina osvojila su zlatne medalje za Srbiju.

Konačno, priznanje Superbrands će Miroslav Kovačević, vlasnik vinarije, pridružiti onom za Blic preduzetnika u Srbiji, osvojenom sredinom 2017. godine.

nazad na vrh

Srodni tekstovi