Čuvena Borgoluce vina u Beogradu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Čuvena Borgoluce vina u Beogradu

Vinoteka „Riznica vina“ u Beogradu, Ruzveltova 48, nastavlja u petak 13. jula veliki ciklus tematskih degustacija kroz koji će biti predstavljene poznate svetske vinarije, vinske regije i njihova tipična vina. Ovaj put na programu je renomirana italijanska vinarija Borgoluce, čija penšava vina spadaju u sam svetski vrh.

Vinarija je više od 1.000 godina u vlasništvu grofovske porodice Kolalto (Collalto) i nalazi se na imanju koje zauzime više od 2.200 hektara. Unutar njega posađeno je 72 hektara vinograda, u kojima dominira sorta glera, od kojie nastaje prosecco, jedno od najpoznatijih vina na svetu.

Borgoluce 4

Vinogtradi se nalaze 40 km severno od Venecije i Jadranskog mora, na položajima oko dva sela Koneljiano i Valdobiadene. Limitirani rod grožđa, uz održivi način obrade vinograda i minimalnu upotrebu sredstava zaštite dali su autentična vina, strukturalno bogata i elegantna.

Borgoluce 5

Kroz priču o vinariji Borogoluce i proseko vinima posetioce če voditi somelijer Stevan Karić. Početak je zakazan za 19 časova, a na degustaciji će biti vina Lampo Prosecco Brut D.O.C, Borgoluce Superiore Prosecco Extra Dry D.O.C.G, Borgoluce Millesimato Rive di Collalto Extra Dry D.O.C.G. i Gaiante Valdobbiadene D.O.C.G.

 Cena degustacije iznosi 1.500 rsd, a sve informacije možete dobiti na telefone: 011 3089 266 i 064 874 0567.

nazad na vrh

Srodni tekstovi