Arome Mediterana i Italije

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Arome Mediterana i Italije

Restoran Despacito na Novom Beogradu i Centar vinske kulture VineQ organizuju u sredu 14. novembra sa početkom u 20 časova vinsko veče egzotičnih ukusa i aroma autohtonih sorti Mediterana i Italije uz odgovarajuću hranu u izboru šefa kuhinje restorana.

Na programu su tri kombinacije:

- Sur Sur Grillo 2017, sveže sicilijansko belo vino od sorte grilo vinarije Donna Fugata, koje bez problema „dohvata“ 90 poena čuvenog magazina Wine Enthusiast, izdići će Salatu od hobotnice na pijedestal lakih predjela. Tropska voća i cveće iz vina čije ime u prevodu sa arapskog znači cvrčak, doneće sreću i radost vašem obroku, kako verovanje nalaže, ali zasigurno!

- Vermentino La Pettegola čuvene vinarije Castelo Banfi, već izborom sorte vermentino, vezane sa Sardiniju i Siciliju, otkriva egzotiku koja će uparena sa plodovima mora izazvati uzdahe. Tagliatelle pesto genovese sa škampima i nanom učiniće da se bezbrojne arome rašire iznad stolova i izmešaju sa notama muzike.

- Kako se slažu rolovana teletina i primitivo? Savršeno, pokazaće na delu Campo Marina Primitivo di Manduria 2016 vinarije Lucarelli, vino koje će biti posluženo sa teletinom uz koju se služi još zreli kravlji sir i krompir-pire sa prelivom od šumskog voća. Veza šumskog voća i snažnog ali softanog primitiva verujemo da je neraskidiva i prava ukrasna oblanda vrhunskom mesnom zalogaju.

Cena za sva tri sleda hrane i vina iznosi 2.250 dinara. Rezervacije na telefon 065 83 00 770 ili 011 41 16 644 su obavezne zbog ograničenog broja mesta, a za goste je obezbeđen besplatni parking.

nazad na vrh